Сьогодні йому було б 58: архівні фото Юрія Яцюка, який загинув у ДТП під Луцьком

1
3
Сьогодні йому було б 58: архівні фото Юрія Яцюка, який загинув у ДТП під Луцьком
Людина, якій потрібно було декілька секунд, щоб знайти телефонний номер будь-якого спортсмена, тренера чи спортивного функціонера Волині. Ходяча спортивна енциклопедія. Справжня глиба знань про волинський спорт. Людина, яка просто асоціювалась, асоціюється і асоціюватиметься з волинським спортом, бо ж як зайде мова про якусь спортивну тему, завжди знайдеться хтось, хто вставить – «так, бачив вчора сюжет Юри про це»….

У п'ятницю, 12 квітня, свій день народження мав відзначити відомий журналіст Юрій Яцюк, життя якого трагічно обірвалося під час ДТП під Луцьком.

Юрій Яцюк народився 12 квітня 1961 року. В день, який назавжди увійде в історію планети Земля. Була середа. О 10-й годині ранку за московським часом (він тоді збігався з київським) по радіо передали, що о 9 годині 7 хвилин здійснено успішний запуск космічного корабля з людиною на борту. Його пілотує радянський льотчик Гагарін Юрій Олексійович. Космічний корабель-супутник «Восток-1» облетів по орбіті планету Земля та приземлився в Саратовській області (Росія) о 10 годині 55 хвилин.

Того дня в Луцькому пологовому будинку з’явилося на світ шестеро немовлят: п’ять дівчаток і один хлопчик. Саме до матері хлопчика Лідії Онуфріївни Яцюк завітав журналіст обласної газети «Радянська Волинь» (нині – «Волинь») із дещо незвичною пропозицією: назвати сина Юрієм. І пояснив: так треба для публікації. За легендою, яку придумали газетярі (а, може, працівники ідеологічного відділу обкому партії), таке ім’я хлопчику мама нібито вирішила дати після того, як дізналася, що його носить перша в світі людина-космонавт. Про що й обіцяли розповісти в газеті.

Жінка довго не роздумувала. А коли почула, що до цього журналіст вже отримав «добро» у її чоловіка Антона Івановича, то й взагалі розчулилась.

Так отримав своє ім’я Юрій Антонович Яцюк, який завершив свій земний шлях 8 березня 2019 року, не доживши місяць з хвостиком до 58-річчя.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 березня, поблизу Луцька сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої автомобіль збив двох людей. Чоловік загинув на місці події, а жінку госпіталізували.

Загиблим був відомий волинський журналіст Юрій Яцюк. Жінка нині в Луцькій міській клінічній лікарні. Стан її, за словами лікарів, доволі важкий. На запитання журналістів, чи вона при свідомості, лікар відповів: "Уже так".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відео з місця загибелі в автокатастрофі волинського журналіста Юрія Яцюка

Прощання із заслуженим журналістом України Юрієм Яцюком, який трагічно загинув в автокатастрофі, розпочнеться в суботу, 9 березня, о 18.00 у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. У неділю, 10 березня, о 10.30 його ховатимуть.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Слово про Юрія Яцюка, журналіста і друга

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Фото з особистого архіву Ольги КУЛІШ та Володимира Лук'янчука («Волинь24»)



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приємно, що хоч на сайті "Волинь 24" згадали Юрія Яцюка. Інші ніби вже й забули колегу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні