У Луцьку відзначили річницю «Пласту»

0
-9
У Луцьку відзначили річницю «Пласту»
14 квітня у Луцьку відбулись заходи з нагоди відзначення 107-ї річниці «Пласту».

Про це повідомляє ІА "Волинські новини".

Урочистим маршем від Театрального майдану до Замкової площі та присягами на вірність Богу та Україні відзначили в Луцьку 107-му річницю «Пласту».

Ввечері в центральному парку з нагоди річниці пластуни організують благодійну варту з піснями та іграми, до якої можуть долучитися всі охочі.



Довідково:



«Пласт» – національна скаутська організація України, неполітична і позаконфесійна молодіжна організація. Метою «Пласту» є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників суспільства на ідейних засадах Пласту та на засадах християнської моралі.

«Пласт» як український аналог скаутського руху зародився в Україні у 1911 році. 12 квітня 1912 року у Львові вихованці одного з засновників «Пласту» Олександра Тисовського вперше склали пластову присягу. Цю дату традиційно вважають днем народженням українського «Пласту». Засновниками організації були Олександр Тисовський, Петро Франко та Іван Чмола.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні