Чому варто користуватися міцелярною водою

0
-5
Чому варто користуватися міцелярною водою
Міцелярна вода - це м'який очищуючий засіб, краще, що з'явилося в б'юті-індустрії за останні роки. Однак, незважаючи на популярність "міцеляркі", не всі до кінця розуміють, що це таке і як нею потрібно користуватися.

Що таке міцелярна вода?


Міцелярна вода - це м'який очищуючий засіб, що розчиняє макіяж і забруднення шкіри, зберігаючи баланс гідроліпідної оболонки, і не вимагає змивання. Вона не сушить шкіру і не дратує слізні залози, а значить, підходить для будь-якого типу шкіри, а також для зняття макіяжу з очей. У складі міцелярної води ви не знайдете ні спирту, ні мила, як правило, в ній також не містяться парабени, силікони і ароматизатори. Зате виробники часто додають допоміжні компоненти. Наприклад, екстракти квітів, які багаті на фітофеноли, що пом'якшують шкіру і знімають подразнення. Або ж різні мінерали, в яких міститься цинк, що зменшує секрецію шкірного сала.

Як працює міцелярна вода?

Активний компонент міцелярної води - міцели - це мікроскопічні з'єднання, які утворюють поверхнево-активні речовини (ПАР) при певній концентрації у воді.

Міцели володіють декількома цікавими властивостями:

*ослаблення дії подразнюючих компонентів очищувальних засобів;

*деактивация шкідливих хімічних речовин;

*"зв'язування" і видалення найдрібніших частинок жиру.

Чому в якості засобу для очищення варто вибрати саме міцелярну воду?

Унікальність міцелярної води в тому, що вона забезпечує ефективне і дбайливе очищення. Вся справа в тому, що міцели діють як магніт, притягуючи частинки макіяжу і жиру, які після цього легко можна видалити ватним диском. При цьому ліпідні структури шкіри не руйнуються, а тому після застосування міцелярної води на шкірі не залишається відчуття дискомфорту і сухості.

Важливо відзначити, що міцелярна вода діє комплексно, вирішуючи одразу кілька завдань:


*очищення обличчя, включаючи ніжну шкіру навколо очей;

*зняття макіяжу;

*тонізує шкіру.

Але важливо розуміти, що міцелярна вода добре підійде для щоденного очищення і тонізації шкіри обличчя, однак для глибокого очищення або зняття, наприклад, водостійкого макіяжу краще використовувати інші, спеціалізовані засоби.

Чи потрібно змивати міцелярну воду?

Якщо ви використовуєте міцелярну воду для щоденного очищення і надання шкірі тонусу, то змивати її не обов'язково. У складі засобу немає лугу (який міститься в деяких інших очищувальних засобах), а тому він не викликає сухості і роздратування.

Однак після процедури демакіяжу міцелярною водою, потрібно обов'язково додатково вмитися. При змиванні косметики завдання міцелярної води - емульгувати і прибрати макіяж. Міцели пов'язують дрібні частинки жиру, полегшуючи процедуру зняття косметики, але потім потрібно акуратно видалити залишки макіяжу намоченим ватним диском або водою. В іншому випадку дрібні частинки бруду в комбінації з міцелами можуть спровокувати виникнення акне.

Як підібрати міцелярну воду?

Міцелярна вода найкраще підходить людям з нормальною або чутливою шкірою обличчя. Якщо ж ваша шкіра схильна до жирності, то міцелярна вода буде лише першим етапом повноцінного очищення.

У кожного виробника в складі присутні міцели, однак формули засобів відрізняються, тому при виборі міцелярної води найкраще орієнтуватися на перевірені марки, яким ви довіряєте.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні