Розповіли, де ховався дезертир з Володимира. ФОТО

3
5
Розповіли, де ховався дезертир з Володимира. ФОТО
Солдата-втікача із військової частини, що квартирується у Володимирі-Волинському, знайшли у селі Радовичі Турійського району Волині. Йому оголосили підозру в скоєнні злочину.

Про це інформує прес-служба територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого у Львові.

Нагадаємо, на Волині затримали солдата строкової служби, який 16 квітня самовільно залишив місце служби, а саме, військову частину А1008, що розташована у місті Володимир-Волинський Волинської області.

Солдат зник разом з автоматом АКС-74 з двома спорядженими магазинами по 30 набоїв у кожному і багнет-ножем. При цьому на момент втечі вказаний військовослужбовець був чатовим внутрішньої варти вказаної військової частини.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Волинського гарнізону Західного регіону України.

У суботу, 20 квітня, слідчі теруправління ДБР, розташованого у Львові, спільно з військовим прокурором та представниками Рівненського зонального відділу Військової служби правопорядку місцезнаходження солдата встановили.

Строковик перебував у селі Радовичі Турійського району Волинської області, що приблизно за 40 кілометрів від Володимира-Волинського.

Вказаного військовослужбовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. При ньому виявлено зброю, з якою він покинув місце служби, а також боєприпаси та багнет-ніж.

Причини свого вчинку військовослужбовець наразі пояснити не може.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Львові, повідомили військовослужбовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 Кримінального кодексу України (дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду).

Вирішують питання щодо обрання солдату запобіжного заходу.

У разі визнання військовослужбовця винним, йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Причина мусить якась бути чому солдат втік,можливо знущання над ним,можливо якісь дома негаразди.Якщо знущання,то відомо що це нерозголосять ,а солдат піде років на 6 в тюрягу.
Відповісти
Стаття передбачає до 10 років тюрми
Відповісти
Вкрав мільйони в армії- нічого.. а втік то 10 років тюрми. Правосуддя по новому
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні