Луцькі депутати відмовили пенсіонерам встановити лічильники газу

0
-1
Луцькі депутати відмовили пенсіонерам встановити лічильники газу
У помешканнях пільгової категорії лучан не захотіли встановлювати індивідуальні лічильники газу.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, на пленарному засіданні 56-ї сесії Луцької міської ради.

Зокрема, депутати міської ради не підтримали проект рішення про встановлення індивідуальних лічильників газу в помешканнях пільговиків.

Йдеться, зокрема, про осіб з інвалідністю, пенсіонерів та малозабезпечених лучан, які мають право на отримання субсидій.

Депутатка Луцької міської ради Алла Надточій розповіла, такий проект реалізовують у багатьох містах України.

«Ми прописували програму тільки для людей пільгової категорії. До нас неодноразово зверталися лучани, які сьогодні не споживають стільки газу, за скільки вони платять. Якщо ми говоримо про літній період, то багато з пільговиків влітку виїжджають за місто на дачі, а тому там менше споживання газу. Газовий лічильник сьогодні вартує від 4 000 тисяч, на них лягає і документація, це для людей пільгових категорій важко», – сказала депутатка.

На фінансування цієї програми із міського бюджету треба було б виділили 10 тисяч гривень. Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт прочитав пункт із закону, де йдеться про те, що з міського бюджету кошти на це виділяти не можна, тобто лічильники повинні встановлюватися за рахунок суб’єктів господарювання.
Натомість Алла Надточій відзначила, що Закон України про місцеве самоврядування дозволяє виділити бюджетні кошти на індивідуальні лічильники.

Депутат Луцькради Микола Яручик розповів, що у людей є потреба, аби обранці громади підтримали цей проект рішення.
«Ми це не вигадали, про це просять люди. І, якщо ми підтримаємо цей проект рішення, то в планах ми хочемо залучити до співфінансування меценатів», – зазначив Яручик.

У підсумку обранці громади не підтримали цей проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні