Волинян закликають не залишати паску на могилах

1
22
Волинян закликають не залишати паску на могилах
Керівник «Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування» Василь Цетнар закликав лучан не залишати на могилах їжу.

Про це він розповів у інтерв’ю Першому.

За його словами, у Провідну неділю чимало людей за традицією залишають паску, крашанки та ковбасу на могилах своїх рідних.

«Потім люди йдуть, а паски валяються і в ровах, і пташки їх розносять, і яйця починають смердіти. Тварини лазять по могилах у пошуку їжі. Виникає враження, що це не кладовище, а кормова база для тварин», – зазначив він.

Василь Цетнар закликав лучан віддавати паски у церкву, геріатричний центр, або ж у військову частину.

"Наші працівники потім прибирають і бачать, як цей хліб валяється, у якому він вигляді. Це трішки неправильно", – висловлює думку він.

Цікаво, що у Львівській чи Тернопільській областях ніхто їжу не залишає на могилах, адже різати паску і пити сто грам на могилах – це швидше гріх, аніж традиція.

"Є призначені місця для цього. Можна принаймні прийти додому, сісти і відсвяткувати ту Провідну неділю», – додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
22

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідіотський звичай
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні