У Луцьку до Дня матері відбудеться ткацька співоча толока

0
1
У Луцьку до Дня матері відбудеться ткацька співоча толока
12 травня у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбудуться заходи, приурочені Дню матері – обласне мистецьке свято «Мамина колискова» та вперше в Луцьку Волинська ткацька співоча толока «І ткали долю матері».

Захід розпочнеться о 13.00 годині.

Культурно-мистецький захід організовують з метою вшанування жінки-
матері, формування духовних, сімейних цінностей, поширення волинських традицій, звичаїв, родинно-побутових обрядів та традиційних народних ремесел як збереження нематеріальної культурної спадщини.

У фойє театру екснонуватимуть яскраві зразки волинського народного ткацтва, крім того будуть показані обряди, де є весь процес виробництва – від вирощування льону, виготовлення ниток-пряжі до безпосереднього ткання ряден та доріжок на ткацькому верстаті.

На сцені театру лунатимуть колискові пісні у виконанні знаних на Волині виконавців та гуртів, будуть демонструватися обрядові дійства.

У заході акцентовано увагу на чинниках народного ремесла і творчості, які формують духовний світ підростаючого покоління.

Фольклорні гурти проілюструють призабуті обряди відбілювання полотна, ткацтва, виготовлення пряжі.

Родзинкою мистецького свята стане гуртова творчість волинян у формі толоки.

Організатори – управління культури, з питань релігій та
національностей
та обласний науково-методичний центр культури.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні