--> Його підставили: адвокат начальника пункту пропуску «Ягодин» про невловимий бурштин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Його підставили: адвокат начальника пункту пропуску «Ягодин» про невловимий бурштин

3
-6
Його підставили: адвокат начальника пункту пропуску «Ягодин» про невловимий бурштин
Скандал навколо митного пункту пропуску "Ягодин", на якому нібито затримали понад тонну контрабандного бурштину, не вщухає вже майже тиждень. До цього часу немає жодної офіційної інформації, а медіапростір переповнений версіями і здогадками.

Нагадаємо, журналіст телекомпанії "1+1" Євген Плінський опублікував інформацію про те, що на митному пункті пропуску "Ягодин" українські митники нібито навмисне пропустили контрабандну партію бурштину вагою 1,3 тонни. Намагаючись взяти коментар у керівництва митного пункту під час приватної вечірки, журналісти телеканалу "Аверс" зазнали нападу.

Версію про те, що і чому сталося на митному пункті пропуску "Ягодин" на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" оприлюнив адвокат начальника митного пункту Артур Мартиросян.

"Будучи адвокатом Оникійчука (Олександр Оникійчук – начальник митного пункту пропуску "Ягодин" – ред.) вважаю, за необхідне спростувати поширену інформацію", – зазначив у дописі адвокат.

Правозахисник наголошує на тому, що факт затримання контрабандного бурштину не підверджений польською стороною. На думку Артура Мартиросяна, позиція якого, за його словами, погоджена з його клієнтом, проти Олександра Оникійчука здійснили підготовлену провокацію.

"Факт публікування Плінським цієї новини до її оприлюднення свідчить про те, що останній знав це, ще до того, як власне вантажівка з контрабандою рушила до Польщі", - вважає адвокат.

Також правозахисник звертає увагу на те, що журналіст Євген Плінський неодноразово публікував інформацію про митницю, яка не відповідала дійсності, та називає його "недобросовісним журналістом".

"В нас є достатні підстави вважати, що замовником провокації, яка спрямована на усунення Оникічука з посади, є опальний митник та зять колишнього прокурора Волинської області Андрія Гіля, - Юрій Терещук, який має тісні ділові стосунки з контрабандистами", - заявляє Артур Мартиросян.

За версією адвоката, Юрій Терешук, який нині перебуває у декретній відпустці, планує повернутися з неї та зайняти посаду Олександра Оникійчука. Правозахисник наголошує на тому, що саме Юрій Терещук був ініціатором кримінальних проваджень проти його клієнта у 2016-2017 роках. За словами адвоката, тоді Олександру Оникійчуку під ча обшуку підкинули 400 доларів США.

Артур Мартиросян вважає, що провокація з контрабандою бурштину була організована саме Юрієм Терещуком та спрямована на усунення Олександра Оникійчука з посади.

За словами адвоката, ТОВ "Вісент", яка дійсно займається експортом вугілля, була обрана для організації провокації суто випадково. Фірма має договір з перевізником ПП "Сприяння-тех", а ті, своєю чергою, орендували фуру у ФОП Варчука Олександра Васильовича.

"Нічого не підозрюючи, клієнти замовляють транспортні послуги, а таємно від них в фури добавляється контрабандний вантаж, який везеться через кордон", – вважає адвокат.

"1 травня 2019 року фура завантажилась в селі Соснове, Березнівського району, Рівненської області. 2 травня 2019 року товар було успішно замитнено з вагою брутто 20,9 тони, а нетто - 20,75. Після цього фура вирушила на кордон, проте туди вона прибула 4 травня 2019 року. При цьому фура була перевантажна, про що знав водій машини. Виникає питання, чому фура їхала до кордону дві доби і де вона була весь цей час?" - зазначає Артур Мартиросян.

"Ніяких питань в польських правоохоронців ні до ТОВ «Вісент», ні до українських митників немає, а водій Варчука вже сплатив штраф в розмірі 3 тисяч злотих і повернувся до України", – повідомляє адвокат.

За версією адвоката, повідомив поляків та Євгена Плінського про бурштин у фурі саме Юрій Терещук. Він же, за словами Артура Мартиросяна, повідомив журналістів "Аверса" про час і місце святкування.

Також правозахисник спросовує інформацію ТРК "Аверс" про те, що у ресторані на Світязі святкували день народження його клієнта.

"День народження останнього 3 квітня. В той день святкували ювілей головного інспектора МП «Ягодин» Остапюка Леоніда Миколайовича ", – уточнює адвокат.

Також правозахисник додає, що Олександр Оникійчук покинув заклад, як тільки туди увійшли журналісти "Аверса", та не має жодного стосунку до подальших подій.

Тим часом за фактом побиття журналістів триває офіційне слідство, а щодо будь-якої кількості затриманого бурштину на митному пункті пропуску "Ягодин" досі немає жодної офіційної інформації ні від української, ні від польської сторони.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звісно підставили! Святі люди ці митники. І зовсім не корупціонери, і не хабарники. А дорогі машини, маєтки і розкішне життя їм дає БОГ! Бо як інакше пояснити їхні казкові статки які не відповідають заробітній платі)
Відповісти
За ті гроші шо цьому адвокату платять він що завгодно буде говорити , гляньте на нього , наїв щоки . І правда , тоді звідки в них такі статки ,які не відповідають зп .
Відповісти
Потрібно вводити на законодавчому рівні сталінські "трійки",які без суда і слідства в ..........
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні