Княгининівська сільрада розпочне будівництво нових сучасних очисних споруд у Зміїнці

1
8
Княгининівська сільрада розпочне будівництво нових сучасних очисних споруд у Зміїнці
Княгининівська сільська рада розпочне будівництво власних нових сучасних очисних споруд у селі Зміїнець, потужністю 500 м3/добу.

Запроектований комплекс забезпечить найякіснішу очистку стоків, порівняно з існуючими очисними спорудами Волинської області, та не матиме шкідливого впливу на довкілля.

Про це повідомили на сторінці Княгининівської громади у "Фейсбуці".

Княгининівська сільська рада визначила найбільш вагомі складові просторового планування на вулиці Левадна в селі Зміїнець. Зокрема, там заплановано: будівництво нового дитячого садочка на 160 місць, багатоквартирного житлового комплексу, торгово-розважального центру та подальшу розбудову приватного сектору.

"Для кожної будівлі необхідно передбачити як підключення мереж електроенергії, води, газу, так і продумати шляхи скиду стічних вод через каналізаційні канали. Якщо для приватного будинку ще можливий варіант створення вигрібної ями (хоч і є технологічно застарілим і таким, що шкодить довкіллю) то для дитячого садочка та багатоквартирних будинків це не є раціональним рішенням", – зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, утилізація стоків з вигрібних ям с. Зміїнець відбувається на очисних спорудах м. Луцьк у с. Липляни. Критичну ситуація на цих очисних спорудах вже неодноразово висвітлювали в ЗМІ, адже вони не були розрахованими на ту кількість стоків, які сьогодні очищують і потребують термінової модернізації.

Зважаючи на значні об’єми стічних вод, що будуть утворюватись всіма суб’єктами господарювання на вулиці Левадна, та вивчивши всі можливі варіанти утилізації відходів стічних вод, Княгининівською сільською радою вирішено почати будівництво власних нових сучасних очисних споруд у с. Зміїнець, потужністю 500 м3/добу.

Запроектований комплекс забезпечить найякіснішу очистку стоків, порівняно з існуючими очисними спорудами Волинської області, та не матиме шкідливого впливу на довкілля.

"Процес отримання дозволу на будівництво очисних споруд є досить складним, тривалим та максимально відкритим для громадськості. До складу документації входить низка документів, зокрема: детальний план території під очисні споруди, проектно-кошторисна документація, проект відведення земельної ділянки, оцінка впливу на довкілля, стратегічна екологічна оцінка, гранично допустимі скиди.

10.08.2018 р. рішенням Княгининівської сільської ради №37/4.1.1. було надано дозвіл на розробку детального плану території під майбутні очисні споруди.

14.03.2019 р. на офіційному сайті Княгининівської сільської ради опубліковано Заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки, де описані ймовірні наслідки для довкілля, територій з природоохоронним статусом та транскордонні наслідки, в тому числі для здоров’я населення.

Заяву надіслали на розгляд в Управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації та Управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, від яких отримали позитивні висновки.

Протягом 15 днів громадськість також мала право подати в письмовій формі зауваження та пропозиції до заяви про визначення обсягу СЕО. Щоправда жодної такої заяви в Княгининівську сільську раду не надходило.

По закінченню терміну розгляду заяви, отримавши необхідні висновки та пропозиції, було оприлюднено Звіт про стратегічну екологічну оцінку до Детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування очисних споруд в с. Зміїнець Луцького району Волинської області", – йдеться у повідомленні.

У п’ятницю, 17 травня, відбудуться громадські обговорення звіту та детального плану території земельної ділянки під очисні споруди в с. Зміїнець.

У повідомленні Княгининівської ОТГ наголошують, що процес відбувається максимально відкритим для громадськості, згідно нових вимог законодавства щодо впливу на довкілля та контролюється Управлінням екології та Управлінням охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації.

За детальнішою інформацією просять звертатися у Відділ землевпорядкування, комунальної власності та екології Княгининівської сільської ради (с. Княгининок, вул. Соборна, 77, каб. №3)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може Маяківські очисні потрібно зпочатку нормальні зробити, а то сморід на кілометр.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні