У Прилуцькому обкрадають кладовище

0
-2
У Прилуцькому обкрадають кладовище
В селі Прилуцьке з кладовища злодії крадуть метал, хрести на могилах та металеві огорожі. Останнім часом відбуваються неодноразові крадіжки тільки нержавіючих металів, хрестів, загорож.

Про це повідомив на сторінці Прилуцької громади у "Фейсбуці" голова громади вулиці Гущанської, що у Луцьку Володимир Маць.

Автор допису розповідає про нещодавній інцидент, коли люди замовили на пам'ятник хреста з нержавіючого металу. 21 травня майстер встановив хреста на стелу, а наступного дня прийшли люди на цвинтар та побачили, що хреста немає. Після чого відразу викликали поліцію та написали заяву, зафіксували цей факт.

Цього ж дня на кладовищі трапився ще один неприємний інцидент: неподалік від тієї могили, де вкрали хрест – вандали розбили та понищили загорожу з нержавіючого металу.

Чоловік зателефонував людям, які доглядають за цією могилою, вони приїхали і також викликали поліцію та вже вдруге написали заяву в поліцію.

На думку Володимира Маця, проблема в тім, що на кладовищі немає охорони.

"На таке велике кладовище потрібно "сторожів" три-чотири, також потрібне приміщення, щоб в негоду від дощу, охоронці могли сховатись", – висловлює думку лучанин.

Щоб це зробити, потрібно щоб Прилуцька сільська рада виділила кошти, аби платити заробітні плати, збудувати приміщення, а таких грошей, як зазначає автор, в сільській раді та комунальному підприємстві "Громада Плюс" поки немає.

"Якщо гроші з'являються, то вони ідуть на вивіз сміття, на тверде покриття дороги кладовища, косіння трави кругом кладовища, а також центральні доріжки цвинтаря й тому подібне", – зазначає голова громади вулиці Гущанської.

На його переконання, у цій ситуації є лише один вихід: писати звернення до Прилуцького сільського голови, щоб він на депутатську бюджетну комісію та сесію виніс це питання та звернення, бо сам голова і керівник комунального підприємства "Громада Плюс" не в праві без погодження депутатів вирішити це питання.

Володимир Маць закликав мешканців Прилуцького писати звернення голові Прилуцької сільської ради та реєструйте його. Він, як голова громади вулиці Гущанської, що в місті Луцьку, також обіцяє написати звернення від себе та від своєї громади, щоби разом вирішити цю проблему.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні