Під час польової експедиції на Волині зафіксували багатодітного лебедя-шипуна

0
4
Під час польової експедиції на Волині зафіксували багатодітного лебедя-шипуна
Біля села Журавичі у Ківерцівському районі бачили багатодітного лебедя-шипуна.

Про це пише газета "Волинь".

Працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації КНПП "Цуманська пуща" Юлія Грицюк та Максим Рудік 30 травня здійснили польовий виїзд на водойми в околицях села Журавичі, розташовані в межах нацпарку, які утворені на місці колишніх торфорозробок.

Мета виїзду: дослідження орнітофауни, фотографування флори, обстеження рекреаційного потенціалу цих територій.

Природодослідники під час польової експедиції зафіксували на фото лебедя-шипуна з виводком.

Загалом в результаті спостереження було виявлено значні колонії чаплі сірої та чепури великої. Окрім того, зафіксовано такі види: мартин звичайний, мартин жовтоногий, крячок річковий, крячок чорний, крижень, очеретянка велика, очеретянка лучна, очеретянка чагарникова, вівсянка очеретяна, лебедя-шипуна з виводком 8 каченят, окремо варто відмітити види, які на території парку спостерігаюся вперше і є новими видами для парку: кропив’янку рябогруду (Sylvia Nisoria) і пару нерозня (Anas Strepera) (вид ЧКУ), що кружляли над водоймами.

Із цікавих об’єктів флори було виявлено зозульки м'ясо-червоні (Dactylorhiza incarnata) (вид ЧКУ) та значні плантації смілки клейкої (Viscaria vulgaris). Біля угрупувань смілки літали метелики – мнемозини, які занесені до ЧКУ, та сонцевики будякові.

Обстежені стави є цікавими, мальовничими об’єктами для рекреації, на яких можна проводити туристичні та пізнавальні заходи для туристів, бьордвочерів, науковців.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні