Нас скрізь будуть впізнавати: волинські студенти про навчання у семінарії. ФОТО

0
4
Нас скрізь будуть впізнавати: волинські студенти про навчання у семінарії. ФОТО
У Волинській духовній семінарії відбувся урочистий випускний.

Про це повідомляють на сайті семінарії.

Дипломи Бакалаврів православного богослов’я отримали 15 студентів стаціонарного відділення. Випускники розповіли про найважливіше за період чотирирічного навчання у духовній школі Волині.

"Семінарія – особливе місце, адже наш духовний заклад розташований в центрі Луцька і водночас далеко від суєти цього світу, біля річки Стир в районі Старого міста, біля Луцького замку", - каже випускник Дмитро Григор'єв.


"Навчатися тут – моя мрія дитинства, яка здійснилася чотири роки тому, коли я почув своє прізвище у списку тих, хто поступили. І тоді з’явилося нове бажання – успішно закінчити навчання. Тепер можу з впевненістю сказати, що мрії здійснюються, якщо прикладати до цього свої зусилля та просити допомоги у Бога", - поділився Євгеній Бухалко.


"Коли я вступив у духовну семінарію, мені по особливому закарбувалася промова одного із викладачів, який сказав, що нас скрізь будуть впізнавати як студентів семінарії, навіть якщо перед тим ні разу не бачили.

Спочатку ці слова здалися мені дивними, адже в Луцьку проживає більше 200 000 осіб, і, виходячи в місто, ми вдягалися в простий сучасний одяг, що мало відрізняло нас від студентів світських закладів. Але ці сумніви розвіялися через деякий час. Одного разу, коли я перебував на ринку, один із продавців спитав в мене, чи часом я не навчаюся в духовній семінарії", - каже Владислав Валюшко.


"На першому курсі в мене були серйозні проблеми зі здоров’ям, потрібні були лікування і реабілітація. Я втратив надію навчатись в семінарії і вже було прийшов за документами… Тоді я зустрівся з владикою Ніфонтом, який по-батьківськи прийняв мене і сказав: «Семінарію не покидай, бо в світі пропадеш! Їдь додому, лікуйся і вертайся назад. Ми тебе чекаємо!». І саме ця зустріч максимально позитивно вплинула на моє подальше духовне життя", - пригадує Андрій Гавура.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні