Юнак розповів, як рятував потопаючого в Теремнівських ставках у Луцьку

0
10
Юнак розповів, як рятував потопаючого в Теремнівських ставках у Луцьку
14-річного волинянина, який врятував потопельника на Теремнівських ставках – нагородять.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Нагадаємо, 3 червня два рятувальники на посту біля ставка у Теремно провели ефективні реанімаційні заходи до чоловіка, у якого не було дихання і зупинився пульс.

Пізніше стало відомо, що з води потопаючого витягнув Андрій Ольхович із села Жабка.

Того дня, в обідню пору, хлопець сидів з товаришем і рибалив. Чоловік почав кликати на допомогу, поблизу сиділа пара – чоловік і жінка, чоловік почав до нього пливти і витягати до берега. Перший рятувальник повернувся на берег, а чоловік пішов на дно. Рятувати потопаючого кинувся Андрій.

Ріст Андрія 1,75, він каже, що глибина озера неподалік берега більше двох метрів, видимість під водою близько 50 сантиметрів.

“Я тоді підбіг, стрибнув у воду й запитав у чоловіка, де той пішов на дно, він показав біля очерету. Я пірнув перший раз, пройшов рукою по дну – не було, другий раз пірнув і вперся йому в спину, далі нащупав руку і витягнув на поверхню води.” – розповів Андрій Ольхович.

Далі підбігли рятувальники з пляжу і провели реанімаційні заходи, чоловіка повезли в лікарню.

Андрій Ольхович зізнався, що у дитинстві мріяв стати пожежником, тепер думає, щоб у майбутньому пов’язати своє життя з професією рятувальника.

Луцька міська рада звернулася до управління ДСНС області, аби хлопця нагородили за порятунок потопаючого.

Чоловік, якого врятували, 13 червня ще перебував у відділенні пульмонології, - розповів заступник директора Луцької міської лікарні Андрій Смольянінов. Сьогодні, 14 червня, його виписуватимуть з медзакладу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні