Розповіли, яка заплата в лікарів у Луцьку

0
7
Розповіли, яка заплата в лікарів у Луцьку
Головна лікарка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповіла про заробітні плати медиків.

За її словами, заробітна плата лікаря первинної ланки, який дотримується усіх вимог, – тобто має 900 дітей, кваліфіковано надає медичну допомогу, не має скарг, – є досить достойна, пише ІА «Конкурент».

«На заробітну плату впливає і кваліфікаційна категорія, і вислуга. Лікарі вторинної ланки, реформа якої планується на 2020 рік, отримують 4-5 тисяч гривень. Розумієте, що з такою заробітною платнею при теперішніх цінах дуже важко. Це – аби вижити», – зазначає лікарка.

Медикам хотілось би, щоб переглянули заробітну плату тих медичних працівників, які ще не ввійшли в реформування, тому що нині є дуже сильний відтік кадрів за кордон. Особливо – сестер медичних.

«Вакансії є у будь-якому профілактичному закладі, і вакансій дуже багато. Випускники медичних закладів розумні, хороші. Але після закінчення навчання вони їдуть, на жаль, за кращими заробітними платами в сусідні країни. Тому нам треба вжити негайних заходів і зробити все можливе для того, аби молодий і свіжий розум все-таки залишався у нашій країні», – каже вона.

Заслуговують достойної оплати праці, за словами Лєщинської, і молодший медичний персонал, завдяки праці якого підприємство має такий вигляд.

«Подивіться на сходи, санітарні кімнати – це ж саме від цих людей усе залежить. Або ті ж самі клумби, догляд за якими зовсім не входять у їхні обов’язки. Ці ж люди також заслуговують достойної оплати праці. У поліклініці є гараж з автомобілями, які забезпечують роботу невідкладної з 15 години і до 9 ранку наступного дня. А також – цілодобово у вихідні та святкові дні», – пояснює.

Оксана Лєщинська каже, що було б добре передбачити бюджет і певні кошти для бухгалтерів та медичних сестер, яких вона називає першими помічниками лікарів.

«Виділити якусь з цих ланок неможливо, бо кожен має свої функціональні обов’язки», – додає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні