Запустили електронний облік пам'яток України

0
3
Запустили електронний облік пам'яток України
У Міністерстві культури презентували пілотний проект впровадження електронного обліку об'єктів культурної спадщини "Державний реєстр нерухомих пам'яток України".

Пілот реалізують на базі Вінницької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Електронна платформа і облік об'єктів культурної спадщини, де б можна було у зручний спосіб створити цю базу, розкласти по організації, по тому, який стан був, яка ситуація по реставраційних об'єктах. Це зараз нам потрібно. Тому ми сьогодні говоримо про початок пілотного проекту, до якого залучено багато фахівців", - сказав міністр культури Євген Нищук.

Створення електронного обліку об'єктів культурної спадщини є презентацією України всьому світу, сказав віце-президент НАН України Сергій Пирожков.

"У нас є багато пам'яток, багато письмових документів, але коли є електронна база даних, то ми одразу відкриваємо наші пам'ятки для використання або знайомства усьому світу", - сказав він.

Проект дасть можливість тергромадам швидко знаходити інформацію щодо наявності об'єктів культурної спадщини на їхній території. Правоохоронним органам буде легше перешкоджати їх руйнуванню.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні