У Луцьку в мікрорайоні ЛПЗ сусіди не можуть поділити земельну ділянку

0
-1
У Луцьку в мікрорайоні ЛПЗ сусіди не можуть поділити земельну ділянку
На вулиці Шота Руставелі лучани не можуть поділити земельну ділянку, яка знаходиться в комунальній власності.

Про це йшлося 24 червня під час постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру, – повідомляє ІА "Волинські новини".

Із заявою щодо надання дозволу на поділ земельних ділянок та розроблення технічної документації із землеустрою на вулиці Шота Руставелі, 13-д, без погодження суміжних землекористувачів до міської ради звернулася Євгенія Сінчук.

Жінка хоче порівно розділити земельну ділянку з сусідкою й оформити свою частину землі на себе. Вона акцентувала, що будинок, хоч і розташований за однією адресою, має два окремі входи, тож проблем із поділом не має виникнути.

Окрім того, Євгенія Сінчук зверталася з цим питанням до міськрайонного суду, який видав рішення з визначеними сусідам частками земельної ділянки. Всі документи нотаріально посвідчені.

Втім сусідка Євгенії Сінчук не погоджується на розподіл земельної ділянки, адже, як наголошує, вона відноситься до всього будинку.
Також жінка зізналася, що в майбутньому хоче приватизувати землю, аби спорудити окремий будинок.

Керівник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пояснив, що йдеться про житловий будинок, де співвласниками були родичі – брат і сестра.

«Брат помер, а спадкоємці продали свою частину будинку. І зараз новий власник хоче забрати всю земельну ділянку», – сказав Сергій Шабала.

Він розповів, що минулий договір оренди землі було припинено у зв’язку зі смертю орендаря. Теперішні власники будинку можуть претендувати на право оренди на землю, але лише спільно.

Голова земельної комісії Олександр Козлюк запропонував погодити звернення Євгенії Сінчук, аби стало можливим поділити земельну ділянку біля будинку порівно між двома власниками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні