Скільки цьогоріч коштує проживання і харчування на Світязі

2
-1
Скільки цьогоріч коштує проживання і харчування на Світязі
Нинішній сезон відпочинку на Шацьких озерах стартував раніше, як зазвичай. Відсутність дощів, сонячна і спекотна погода сприяли тому, що вода у Світязі, Пісочному, Пулемецькому, Великому Чорному та інших водоймах до середини червня вже добре прогрілася. У перші літні тривалі вихідні на Світязь приїхала рекордна кількість відпочивальників.

Про це йдеться на сторінках газети «Новий погляд+», – передає "Бізнес. Район".

За комфортабельні бази на Світязі з хорошими умовами відпочинку просять за добу від 800 до 2,8 тисячі гривень, за двомісний номер, у приватному секторі можна поселитися дешевше: від 130 гривень за людину, або від 450 гривень за номер на двох. Котедж на Світязі можна взяти в оренду від 1,6 тисячі гривень за добу.

У минулі вихідні був помітний ажіотаж у магазинах і на ринках. Туристи купували все на прилавках. Приватники не встигали смажити пончики, випікати пиріжки і трубочки зі згущеним молоком, варити раки і в’ялити рибу. Цьогоріч здорожчав головний делікатес Шацьких озер – пончик. За нього продавчині беруть 20 гривень (торік був 15), таку ж ціну встановили і на трубочку зі згущеним молоком. Вартість одного чебурека тепер 40 гривень, стільки ж вартує і півлітрова баночка вареників з картоплею.

Вареного рака можна купити за суму від 15 до 55 гривень за штуку. За найбільш дороговартісний смаколик Світязя – свіжого вугра потрібно віддати 500-600 гривень за кілограм (минулого року 450-550 гривень), за копченого – 850 гривень за кілограм. Сомики канадські можна купити від 50 гривень, лина – від 100 гривень, щуку – від 80 гривень за кілограм.

Не спадає ціна на овочі: огірки – 20-28 гривень, помідори – 45-70 гривень, капуста – 13 гривень за кілограм. Літрова банка полуниці вартує 15 гривень, чорниці – 60-100 гривень.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими темпами відпочинок на озері стане розкішшю,і буде недоступним пересічному українцеві.
Відповісти
Там вже зажерлися ті селяни на світязі. На морі дешевше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні