--> Лікар розповів, як захистити своє здоров'я від різких змін погоди | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікар розповів, як захистити своє здоров'я від різких змін погоди

0
2
Лікар розповів, як захистити своє здоров'я від різких змін погоди
Різкі зміни погоди негативно впливають на людей із хронічними захворюваннями.

Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.

"Різкі перепати погоди впливають, у першу чергу, на людей із хронічними захворюваннями – такими, як цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, із легеневими захворюваннями, після виснажливих якихось гострих хвороб. І є люди чутливі, які реагують на перепади атмосферного тиску, на погоду, - наприклад, які страждають на ревматоїдний артрит або інші захворювання рухового апарату. Відсутність сонця впливає на настрій людей – аж до психічних розладів", - зазначив медик.

За його словами, вплив погоди може проявлятися через стрибки тиску, прискорений пульс, запаморочення, в’ялість, знижений тонус, сонливість, головний біль, загострені болі у хворих на ревматизм людей.

Людям із хронічними захворюваннями у періоди різких коливань температури повітря слід більш ретельно контролювати свій артеріальний тиск, приймати препарати вчасно, звертатися до лікаря у разі погіршення самопочуття. Для всіх поради – вести більш здоровий спосіб життя – у першу чергу, звернути увагу на повноцінний сон, щоб людина повноцінно висипалась, щоб перебувала на свіжому повітрі й регулярно провітрювала приміщення

Крім того, за порадою лікаря, під час змін погоди слід звернути увагу на більш якісне і повноцінне харчування, збільшивши кількість овочів і фруктів у раціоні, які мають складати половину денного раціону. Крім того, лікар нагадав, що у такі періоди особливо людям із хронічними захворюваннями слід відмовитися від вживання алкоголю і паління цигарок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні