Чи будуть у Луцьку знищувати комарів та кліщів

0
0
Чи будуть у Луцьку знищувати комарів та кліщів
У Луцьку відповіли на петицію щодо знищення комарів та кліщів в зонах зон відпочинку та скупчення людей.

Відповідь на звернення щодо обробки парків, скверів та інших зон відпочинку від комарів та кліщів оприлюднили 2 липня на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Нагадаємо, лучани просять провести обробку спеціальними засобами, які знищують комарів та кліщів у зонах відпочинку та скупчення людей.

"Відділом екології міської ради спільно з комунальним підприємством “Парки та сквери міста Луцька”, яке здійснює догляд та утримання більшості зелених зон міста Луцька, зокрема Центрального парку культури та відпочинку ім.Лесі Українки, парку ім.900-річчя м Луцька та інших загальноміських скверів, докладно вивчено пропозиції комерційних установ та особливості препаратів для боротьби із комахами (комарі, кліщі)", – йдеться в поясненні.

У відповіді на звернення зазначили, що жоден із запропонованих препаратів не є абсолютно безпечним для здоров’я людей. Крім того, за висновками спеціалістів дезінфекційної служби, ефективність усіх запропонованих препаратів буде мало ефективною, якщо на території місць масового відпочинку не буде низько скошена трава на всій площі.

В міській раді пояснюють, що враховуючи значні площі Луцьких парків, забезпечити одночасне викошування травостою на всій площі зелених зон міста не має технічної можливості.

Крім того, повідомляють, що враховуючи кліматичні особливості, високу температуру атмосферного повітря та тривалий бездощовий період спостерігається значне зменшення кількості комах.

"Міська рада і надалі буде здійснювати моніторинг ситуації щодо розвитку комах та враховуючи вищезазначене на даний час проводити хімічну обробку місць масового відпочину з метою знищення комах не буде", – зазначено у тексті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні