Як у Луцьку пропонують перейменувати вулицю Потапова

0
4
Як у Луцьку пропонують перейменувати вулицю Потапова
У Луцьку пропонують назвати вулицю Потапова не на честь Героїв «Волинської Січі», а на честь культурно-освітнього товариства «Просвіта».

Відтак, приєднуватися до обговорення, коментувати рішення та надавати пропозиції з цього питання лучан закликали на електронній платформі E-dem. Обговорення добігає завершення через добу, пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, члени комісії з питань впорядкування назв вулиць міста під час засідання 21 травня вирішили винести пропозицію щодо перейменування вулиці Потапова на Героїв «Волинської Січі» на громадське обговорення.

«Я, як лучанин якому не байдужа система міської топоніміки категорично проти такого перейменування. Шановні депутати, не робіть помилки і не називайте цю вулицю Героїв «Волинської Січі». Річ у тім, що ця назва задовга, вона не працюватиме, «не приживеться» і є абсолютно відірваною від назв сусідніх вулиць. Її, на мою думку, краще назвати вулицею Просвіти, яка діяла в тому числі і в нашому місті. Ця назва повністю підходить саме для цієї вулиці ще й тому, що на ній розміщена школа, лабораторний корпус СНУ, поруч – бібліотека (тобто це своєрідний осередок наукового життя нашого міста). У разі ж запропонованого вами найменування, вона так і залишиться Потапова на довгі роки. А Волинської Січі (саме так, без слова «Героїв», вулиця Поліської Січі у Луцьку не має такої приставки!), якими вони, без сумніву, є краще назвати якусь нову вулицю», – зазначив в обговоренні лучанин Вадим Янчук.

«В обстоювання своєї позиції зауважую, що культурно-освітнє товариство «Просвіта» в той чи інший спосіб знаходить місце в топоніміці майже всіх сусідніх міст. У Рівному, це, наприклад, майдан де розміщується РОДА, в Тернополі – бульвар, а вулиці з такою назвою знаходимо на мапі Львова, Володимира, Острога та ін.», – додає він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні