У Луцьку сімейні радники приходитимуть до домашніх тиранів

0
-1
У Луцьку сімейні радники приходитимуть до домашніх тиранів
У Луцьку презентували нову ініціативу Міністерства юстиції «Сімейні радники».

Участь у заході взяли заступниця міністра юстиції Іванна Смачило та інспектори патрульної поліції зі зв’язків з громадськістю, – повідомили в прес-службі поліції Волині.

Патрульні першими приїжджають на виклики про сімейне насильство і першими вживають відповідних заходів. Однак раніше у компетенції поліцейських було лише складання адміністративних матеріалів та ведення профілактичних бесід.

Нині ж, коли запрацюють сімейні радники, патрульні передаватимуть їм наявну інформацію для подальшого опрацювання. Тож проблему домашнього насильства можна буде вирішувати більш комплексно і повно.

Сімейні радники – це активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, більшість з яких самі постали перед проблемами домашнього насильства і вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права.

За статистикою, з близько одного мільйона потерпілих від домашнього насильства на лінію 102 звертається лише 100 тисяч, 90% потерпілих просто мовчать і не говорять про цю проблему, тобто не захищають свої прав.

Лучан закликають не мовчати, а повідомляти про порушення на службу 102.

Сімейні радники вестимуть прийом на базі центрів правової допомоги і завжди готові допомогти:
м. Луцьк, вул. Прогресу, буд. 7.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні