Педофіла у СІЗО могли вбити охоронці, – ЗМІ

7
14
Педофіла у СІЗО могли вбити охоронці, – ЗМІ
Підозрюваного у зґвалтуванні семирічної дівчинки у Вінниці могли вбити не співкамерники, а працівники СІЗО.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"У нас є інформація, що вбили цю людину працівники установи. І спочатку факт смерті намагалися навіть приховати. Але прокуратура блискавично відреагувала на це, і зараз там працюють слідчі", – повідомив координатор Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

Нагадаємо, 8 липня у Вінниці 59-річний чоловік схопив на дитячому майданчику 7-річну дівчинку і затягнув за гаражі, де зґвалтував. 9-річна сестра потерпілої, яка теж була на майданчику, кинулася до батьків. Ґвалтівника затримали, а дитину відправили в лікарню.

10 липня міський суд Вінниці обрав йому запобіжний захід – арешт на 60 днів без права застави.

У пресслужбі прокуратори Вінницької області повідомили , що 13 липня підозрюваного знайшли мертвим. Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України.

"Слідство веде Держбюро розслідувань. Як був убитий цей чоловік, коли – до того як він потрапив у камеру чи вже у камері. На ці запитання має відповісти слідство", – сказали у прокуратурі області.

Держбюро розслідувань подробиці вбивства поки не розкривають.

"Зараз призначені всі експертизи, які повинні відповісти на питання – чи був цей чоловік убитий чи помер сам. Поки не буде результатів, нічого сказати не можемо", – повідомили журналістам у 1-му управлінні ДБР, яке займається зокрема і Вінницькою областю.

Водночас, за словами правозахисника Андрія Діденка, часто у СІЗО або місцях позбавлення волі намагаються приховувати факти смерті в'язнів або заарештованих.

"Якщо інформація про надзвичайну подію не стала публічною, то потім можуть сказати, що заарештований помер від серцевого нападу. І не важливо, що на його тілі були побої. Але в даному разі інформація про смерть стала відома, і слідчі, і прокуратура там працюють. Тому є надія, що вони розберуться в ситуації", – вважає Діденко.

Він наголосив, що на користь версії вбивства обвинуваченого говорить і те, що розслідуванням займається саме ДБР, а не поліція.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай би прокуратура блискавично реагувала там де дійсно треба.
Відповісти
Так не гарно говорити, але, добре що вбили, таким людям не місце серед населення.
Відповісти
Підтримую.
Відповісти
Таке бидло і не шкода,їм ще треба було випатрошити щоб знав як до дитини лазити. У дитини нарушена психіка нема чього і розбиратись.
Відповісти
правильно зробили..випустили б сволотк через рік в гіршому випадку і далі гвалтувало б
Відповісти
Правильно зробили, а то дадуть три роки. Після приходить і далі дітей гвалтує. Смертельну кару потрібно на за злочини проти дітей. Розстріл ,публічний. Тоді бажання відпаде у багатьох збоченців, і таких випадків буде менше
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні