Стали відомі нові подробиці щодо отруєння людей у піцерії Луцька. ДОКУМЕНТ

2
21
Стали відомі нові подробиці щодо отруєння людей у піцерії Луцька. ДОКУМЕНТ
Триває перевірка піцерії «Фелічіта» у Луцьку, де 11-12 липня отруїлися п’ятнадцять клієнтів. У ході перевірки вдалося з’ясувати ймовірну причину отруєння.

Про це йдеться у відповіді головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області на запит інтернет-видання «Волинь24».

Зокрема, вдалося з’ясувати, що загалом внаслідок вживання продуктів, приготованих у піцерії «Фелічіта» у Луцьку на вулиці Винниченка, до лікарів звернулися 15 клієнтів, 12 з яких госпіталізували. Із 15 клієнтів восьмеро замовили доставку додому, семеро відчули себе зле після відвідин закладу. В 11 з 12 госпіталізованих пацієнтів Волинської обласної інфекційної лікарні лабораторно підтвердили діагноз – сальмонельоз.



Також, як вдалося з’ясувати у ході перевірки, на трьох робітників піцерії не були заведені санітарні книжки, відтак роботодавець не мав права допускати їх до роботи. Крім того, інспектори виявили низку порушень правил поводження з харчовими продуктами.

«При проведенні позапланових заходів державного нагляду (контролю) було виявлено ряд порушень гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами», - йдеться у відповіді на запит.

Також, як вбачається з документу, на двох працівників піцерії склали адміністративні протоколи за порушення санітарних норм. Окрім того, за фактом отруєння людей поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 сатті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема, покарання у вигляді штрафу у розмірі 1,7 тисячі гривень або арешту на строк до шести місяців, чи обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, керівництво піцерії не заперечувало факт отруєння клієнтів та публічно вибачилося. Окрім того, як прокоментувала виданню «Волинь24» одна з постраждалих, піцерія «Фелічіта» повернула людям кошти, сплачені за замовлення, та повністю оплатила лікування. Наразі вирішується питання про добровільну компенсацію моральної шкоди постраждалим. Станом на 23 липня частина отруєних клієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще хочуть мораторій на перевірки бізнесу зробити!Все що пов'язано з виробництвом харчової продукції потрібно постійно і регулярно перевіряти,щоб не було отакого!
Відповісти
Про що ви говорите? Хіба ще досі не в курсі, як оформляються санітарні книжки?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні