--> Коли і хто може закінчити війну: у Луцьку побував експерт, який прогнозує майбутнє | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли і хто може закінчити війну: у Луцьку побував експерт, який прогнозує майбутнє

1
5
Коли і хто може закінчити війну: у Луцьку побував експерт, який прогнозує майбутнє
У Луцьку побував виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів, експерти якого спрогнозували перемогу Зеленського, фінансову кризу, розповіли, чого хоче Путін і коли закінчиться війна.

Зустріч відбулася в четвер, 8 серпня, в Молодіжному центрі Волині.

Інтернет-видання «Волинь24» підготувало цитатник, де кандидат політичних наук, аналітик, громадський діяч і публіцист Віктор Андрусів розповідає, в чому вимірюється індикатор ефективності влади; хто й коли може завершити війну; коли в Україні буде фінансова криза та як її подолати.

ХТО ТАКІ ОЛІГАРХИ І НА ЧОМУ ВОНИ ЗАРОБЛЯЮТЬ
«Є думка, що олігарх – це людина, яка має багато грошей і канал. Типу, хтось не олігарх, бо в нього немає каналу. Насправді, олігарх – це людина, яка заробляє на бюджеті. Він не є бізнесменом, бо бізнесмен заробляє на ринку, він крутиться. Олігарх виробляє непотрібну штуку і продає її на бюджет. Це весь секрет бізнесу».

***
«Олігархи ніколи не працювали в ринкових умовах. Їхнє завдання – просто заробляти на владі. Завжди є ризик, що ти не заробиш на владі, тому треба мати цю владу».

***
«Медіа – це просто інструменти, якими олігархи впливають на владу. Хтось не має медіа, але має 30 депутатів. Ключове – це те, що вони мусять впливати на владу, щоб заробляти на бюджеті».

***
«Україна – це держава, яку захопили. Олігархи виконали функцію цього захоплення».

***
«Коли олігархи воювали один з одним – у нас був економічний розвиток. Бо вони воювали, відповідно тратилися кошти. Як тільки в них був консенсус під час Януковича – все впало».

***
«Так само у Луцьку. Коли було декілька олігархів – місто розвивалося. Коли група стала одна, то нащо платити більше, якщо ви все одно проголосуєте за те, що є».

***
«В олігархів немає ніяких перспектив. Вони вже на рівні 1 мільярда. Через три роки вони будуть міліонерами. Є декілька факторів, які їх вбивають:

– бюджет не може більше їх кормити. Бо 40% ми платимо за зовнішні борги. І ми будемо так платити 5 років, тому що маємо віддати 25 мільярдів.

– у нас війна, томи ми постійно збільшуємо бюджет на армію. У нас немає пенсійного фонду.

У результаті, коли глянути на наш бюджет – красти нічого. Можна вкрасти в пенсіонерів або в армії. Але об’єктивно, для олігархів це не може бути вирішенням».

***
«Олігархи були дуже заможними завдяки тому, що в нас була дуже дешева робоча сила. У нас платили 200-300 баксів зарплати – для Європи це взагалі нонсенс. Але робоча сила тепер тікає».

***
«Проблема в тому, що олігархи є основою нашої політичної системи. Останні 20 років політика в Україні будувалася на олігархах. Рішення приймали вони, все працювало завдяки їм. Якщо зараз прибрати олігархів – то все обвалиться. Тому можуть повернутися 90-ті».

***
«Раніше олігархи мали величезну зброю – канали. Вперше канали не мають сенсу, бо Зеленський – це сам по собі канал. Йому не потрібен жоден канал, аби сказати те, що він хоче».

КОЛИ В УКРАЇНІ БУДЕ ФІНАНСОВА КРИЗА
«Треба розуміти, що в наступному році буде фінансова криза. Вона вже починалася. Сьогодні мені прислали дані, що німецька промисловість рекордно впала і відповідно це потягне проблеми для їхніх банків, цінних паперів тощо. Буквально нещодавно збанкрутували банки в Китаї. Уявити, що там буде банкрутувати банк – це фантастика. Але це має місце».

***
«Найкращий спосіб підготувати українців до фінансової кризи – це запустити якісь потужні проекти масштабного національного рівня: масово будувати дороги тощо. І коли криза бахне – ми її не будемо бачити, бо в нас все буде працювати».

***
«Криза вимірюється в тому, що люди накопичили забагато кредитів і вони вже там не працюють, аби їх відробити. Це означає, що в людей немає грошей, аби погасити ці кредити. Коли люди під час кризи мають роботу, то ця всі ситуація не наступає».

ЯК ЗРОЗУМІТИ, ЩО ВЛАДА ЕФЕКТИВНА
«Я вважаю, що найважливіший індикатор ефективності роботи місцевого самоврядування – це кількість нових робочих місць. Бо місто – це робочі міста і податки. Немає робочих місць – немає міста, ви – село. Коли люди виїжджають на заробітки – ви стаєте селом. Тому кількість нових робочих місць – це для мене найважливіший індикатор».

***
«Коли влада каже, що з’явилося 500 робочих місць – це результат. Тобто 500 людей, які не поїхали, але їхні родини мають доходи тут. Вони тут витрачатимуть ці доходи: ходитимуть в кафе і тому подібно. Вони платитимуть податки, місто робитиме фестивалі. Тобто ви будете з цього жити».

ЩО ЗРОБИТИ, АБИ ЗАКІНЧИЛАСЯ ВІЙНА
«Сьогодні ніхто не думає, що росіянам не треба входити. У них 3000 літаків. Вони просто прилетять, винесуть усе, що в нас є і полетять. Про це ніхто не думає. Сценарій з літаками найлогічніший. Для чого сюди гнати танки, якщо в них 3000 літаків. В України – 50».

***
«Конфлікт на Донбасі зробили не ми і, відповідно, не ми можемо його завершити. Що б ми не вигадували, не робили, ми не можемо завершити цей конфлікт».

***
«Проти нас ядерна держава з найбільшою армією в світі. Ми не можемо їм диктувати. Тому війна може закінчитися тільки з їхньої позиції: або вони розвалилися, або помер Путін і прийшов добрий президент. Від того, що станеться там, може закінчитися ця війна. У іншому випадку, ми не маємо можливості щось зробити».

***
«На мою думку, ключове, що ми можемо зробити – визнати цей конфлікт довгостроковим. Він не закінчиться в цьому році».

***
«Якщо переселенцям скажуть, що ця війна на роки, то вони думатимуть, як жити по-новому. Почнуть думати, як жити в новій реальності».

***
«Інтерес Путіна простий – він хоче розділити сфери впливу. Ще один інтерес – це аби ми визнали, що Крим – це Росія. Якщо ми не даємо йому цього, то нащо йому завершувати цей конфлікт? Він не отримав те, для чого він це почав».

***
«Путін хоче посадити нас за стіл переговорів з бойовиками. Якщо Зеленський телефонує Путіну і каже, аби той сказав бойовикам, щоб припинили стріляти. І якщо вони реально перестануть стріляти – то виходить, що він реально ними керує. Якщо після розмови з Путіним припиниться стріляння – то це «явка с повинной». Вони припинять стріляти, як тільки ми почнемо з ними переговори».





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так коли війну закінчать так і не сказав.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні