На Маневиччині обговорять, чи не зашкодить довкіллю заплановане «Волиньприродресурсом» видобування бурштину

0
-6
На Маневиччині обговорять, чи не зашкодить довкіллю заплановане «Волиньприродресурсом» видобування бурштину
У Маневицькому районі проведуть громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планової діяльності комунального підприємства «Волиньприродресурс» із видобування бурштину на ділянці «Маневицька-2».

Про це з посиланням на допис у фейсбуці секретаря Маневицької селищної ради Тетяни Голованець повідомляє інтернет-видання «Район. Маневичі».

Місце провадження планової діяльності «Волиньприродресурсу» визначили спеціальним дозволом на користування надрами №6173 від 2 лютого 2017 року, а це територія Маневицької селищної ради, Лісівської та Черевахівської сільських рад Маневиччини, повідомила Тетяна Голованець на своїй сторінці у фейсбуці.

Уповноваженим органом, який забезпечує проведення громадського обговорення, є Міністерство екології та природних ресурсів України.

Громадські слухання проведуть 28 серпня 2019 року об 11:30 за адресою: вулиця Сойне, 6-б, село Прилісне.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Волиньприродресурс», яке було засноване Волинської облрадою в квітні 2016 року, отримало спецдозволи від Держгеонадр на видобуток протягом 20 років бурштину в районах Волинської області на загальній площі понад 50 тисяч гектарів.

Проте Генеральна прокуратура України не змогла встановити походження коштів, які КП заплатило за спецдозволи.

Тодішній голова Волиньради Ігор Палиця на прес-конференції 7 вересня 2017 року розповів, що 62 мільйони гривень на дозволи для видобутку бурштину й торфу на Волині, вдалося отримати завдяки підтримці київського підприємства «Ізумруд», яке займається обробкою коштовного каміння.

Також правоохоронні органи запідозрили службовців КП «Волиньприродресурс» та виробничого кооперативу «Геолог» у заниженні оцінки запасів бурштину на Волині.

Згодом суд заборонив «Волиньприродресурсу» проводити геологорозвідувальні, пошукові, геодезичних та інші розвідувальні роботи на земельній ділянці площею понад 8 га в селі Галузія Маневицького району.

А в січні 2019 року в кабінетах посадовців «Волиньприродресурсу», розташованих у будинку Волинської обласної ради, працівники СБУ провели обшуки і вилучили близько 50 позицій документів.

Як зазначив тоді ще голова Волинської обласної ради Ігор Палиця у прямому ефірі на каналі «Аверс» за два дні до позачергових виборів у парламент, його найбільшою мрією залишається бажання, щоб запрацював «Волиньприродресурс», який має приносити кошти до обласного бюджету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні