Головний тренер «Волині» пояснив, чому Міха зіграв у нападі. ВІДЕО

0
0
Головний тренер «Волині» пояснив, чому Міха зіграв у нападі. ВІДЕО
Головний тренер ФК "Волинь" Андрій Тлумак пояснив, чому Міха Горопевшик зіграв у нападі.

Про це він розповів на післяматчевій пресконференції, інформує офіційний сайт ФК "Волинь".

Нагадаємо, що завдяки виходу на поле в другому таймі центрального захисника Міхи Горопевшека "Волинь" зуміла переламати хід гри з "Прикарпаттям".

На той час волиняни програвали 0:2. Уже через три хвилини після виходу на поле словенець виборов у повітрі м'яча і скинув його Денису Кожанову. Той скоротив розрив – 1:2. А через хвилину Міха зрівняв рахунок – 2:2. Після навісу справа Сергія Сімініна Горопевшек увігнав круглого головою в сітку на дальному куті.

Головний тренер "Волині" Андрій Тлумак на післяматчевій пресконференції пояснив, чому випустив оборонця в напад, а також розповів, хто нині в основному складі команди.

"Ви бачили перший тайм, ми почали агресивно, так як ми домовлялися, створили купу моментів, але нашою проблемою була, як я сподіваюся – до сьогоднішнього дня, реалізація. Ви бачили – в Краматорську в першому таймі скільки моментів ми створили і могли закрити матч, і в кінцевому результаті програємо. З «Рухом» ми вибрали таку тактику, і якби забив Сіаваш другий м’яч – ми б закрили гру…" – розповідає Тлумак.

Але, за його словами, в футболі ніхто не скасовував правило "не забиваєш ти – забивають тобі".

"Тому сьогодні така сама ситуація була: ми створили моменти, не забили, два стандарти – і ми програємо 0:2. Величезне дякую футболістам, бо вони зробили величезну справу сьогодні. В другому таймі реалізували свої моменти, Міха вийшов і підсилив гру, тому просто дякую їм. Сьогодні ми показали, що ми одна команда, немає окремо тренерів, запасних, ми всі – одна команда "Волинь" Луцьк", – продовжує тренер..

Щодо нападників, Андрій Тлумак каже, що в футбольний клуб прийшов кваліфікований футболіст, Міха вийшов і створив моменти.

"У нас є швидкий Ростик Волошинович, у нас є Кожанов, який так само може зіграти в атаці. Ми можемо завжди перебудовуватися. Проблема не в кількості гравців – один чи два, проблема тоді, коли команда не створює моменти, грає без характеру і не б’ється. Мабуть, тоді треба бити у дзвони і кричати "Караул, у нас проблема!" Ми створюємо моменти, ми непогано граємо, але те, що я казав – правило не скасовується. Будемо забивати – повірте, будемо перемагати легше, ніж сьогодні", – каже Андрій Тлумак.

Щодо Климця – уже наступного тижня, за словами тренера, він мав би приступити до індивідуальних занять, і ще за тиждень – до загальної групи.

"Від травми ми не можемо нікого застрахувати, тим більше механічної. Коли йде м’язова травма – тоді ми ставимо собі запитання, що десь неправильна підготовка чи вправи. Але коли коліна, голено стопи при ударах вилітають… Це є контактний вид спорту і ми від цього нікуди не дінемося. Ви ж хочете бачити команду, яка б’ється – вам подобається, коли Сімінін летить і вигризає той м’яч, коли Тарас Михалик те саме робить чи Болденков. Ми хочемо, щоб і молоді так робили. Вони стараються, але – іноді й травмуються…" – розповідає він.

Головний тренер Андрій Тлумак каже, що стартового складу "Волинь" немає. Тут є двадцять чоловік – і це, за його словами, і є стартовий склад.

"Сьогодні сильніший один, завтра інший, травми, картки – ми не можемо сказати, що є основні. Звичайно, що є ряд гравців, які знають, що вони – основа. Але їх не одинадцять", – додає.

"Міха, до речі, у своїй кар’єрі грав центрального нападника, і ми це знали навіть минулого року, тому це був нормальний хід – коли не йшла така тактика, в хід пішла інша. Ми можемо цим користуватися і далі, але я знову кажу – у нас є кваліфіковані нападники – і Віталій Пономар, і Ростислав Волошинович. Я вважаю, що вони будуть забивати і будуть грати. Можливо, десь іде якась адаптація – можливо, Пономаря в «Олександрії» змушували грати один футбол, у нас – інший, і він мусить пристосуватися до цього. Тим більше, вони два різнопланові футболісти – Ростик більш швидкий, а Віталій, наприклад, сьогодні багато виграв єдиноборств головою. Ну і плюс – є Міха, рятівний варіант!" – підсумовує Тлумак.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні