Митрополит Михаїл може замінити Епіфанія, – ЗМІ

1
-11
Митрополит Михаїл може замінити Епіфанія, – ЗМІ
В ПЦУ хочуть замінити Епіфанія на митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Останнім часом усередині ПЦУ піднімається хвиля невдоволення. Багато єпископів вважають, що в умовах зміни влади їх церква втратила підтримку держави і несе чималі втрати – пише "Страна".

У зв’язку з цим глава ПЦУ Епіфаній проявляє себе як неефективний керівник. А всім незадоволеним ієрархам він загрожує відлученням від церкви через Константинополь.

Тому деякі церковники прийшли до висновку, що на даному етапі ПЦУ необхідна більш вольова, рішуча і авторитетна людина, ніж Епіфаній.

"Основним претендентом на місце глави ПЦУ називають митрополита Луцького і Волинського Михаїла Зінкевича, який користується гарною підтримкою і у основних спонсорів церкви. Не варто забувати, що сам Зінкевич не поспішає міняти свою конфесію − його єпархія, як і раніше юридично відноситься до УПЦ КП", − йдеться в новині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сам і написав статтю, бо, окрім наших, ніхто про це і не пише.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні