У Луцьку патрульні з активістами закликали людей правильно переходити дорогу

1
3
У Луцьку патрульні з активістами закликали людей правильно переходити дорогу
Лучан вчили правильно переходити дорогу.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волинської області.

«Рух окремих пішоходів вулицями міста нагадує хаотичну міграцію риби. Саме тому й виникла ідея написати на плакатах «Не будь лососем». Це і присоромлює людей, і запам’ятовується, і змушує задуматись. Тим часом тим пішоходам, які правильно переходять дорогу, ми показували плакат з написом «Лайк», - так пояснив суть акції, яка відбулась учора, інспектор Роман Ткачук.

Патрульні поліцейські разом з волонтерами з Волинської обласної бібліотеки для юнацтва та СНУ імені Лесі Українки закликали лучан бути свідомими пішоходами.

На проспектах Грушевського, Соборності, на Київському Майдані вони по обидва боки дороги контролювали, як переходять дорогу громадяни. Хто хотів порушити – тих спрямовували на пішохідні переходи, які розташовані буквально за 10-20 метрів. Також людям дарували світловідбивні браслети, виготовлені міськрадою.

«На перший погляд здається, що це далеко, що, перебігаючи, можна скоротити. Але це не так. Бо коли порушуєш, є ризик спричинити ДТП і стати жертвою аварії», – розказують волонтери, які долучились до заходу.

Приємно, що Дмитро, батько 4-річного сина, позитивно сприйняв акцію та розказав хлопцеві, як важливо переходити дорогу саме по «зебрі» і на світлофорі.

Тим часом 60-річна Жанна негативно відгукнулась про захід, мовляв, «краще б ловили справжніх злочинців».

Завершилась акція «Свідомий пішохід» на Театральному майдані: тут транслювали ролики про безпеку дорожнього руху, виготовляли флікери з дітьми, розповсюджували світловідбивні браслети серед громадян.

Студентки-волонтерки висловили здивування щодо окремих мешканців, розповідали, що найбільше порушують правила переходу через дорогу жінки літнього віку. Але й бувало, що нехтували особистою безпекою мами з маленькими дітьми та вагітні, що їх особливо вразило. Таким людям наші волонтери демонстрували плакат «Не будь лососем», а патрульні проводили профілактичну бесіду.

Загалом акцією охопили сотні лучан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, парковка багатьох водіїв теж хаотична і нахабна, особливо біля Променя і до меморіалу.То може і водіїв треба закликати не порушувати правила поркування!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні