Підрахували, скільки людей помирає через неправильну медичну допомогу

1
-2
Підрахували, скільки людей помирає через неправильну медичну допомогу
У країнах з низьким та середнім рівнем доходів від неправильної медичної допомоги помирають 2,6 мільйона людей щороку.

Це щонайменше 5 випадків на хвилину, заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреісус, передає DW.

У 4 з 10 випадках шкоду пацієнтам завдають під час первинної або амбулаторної допомоги. Найбільш згубні випадки пов'язані з визначенням діагнозу, призначенням та використанням ліків. Шкоду тільки від неправильного використання ліків оцінюють у 42 мільярди доларів.

До чверті пацієнтів отримують ускладнення через недотримання правил безпеки під час хірургічних процедур. Це призводить до мільйона смертей під час або одразу після операції.

ВООЗ закликала країни світу вжити заходів для зменшення шкоди від неправильного лікування. В організації додали, що це зокрема дозволить зекономити, бо подолання наслідків неправильного лікування багато коштує.
Теги: здоров'я, моз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може варто припинити продавати дипломи про вищу освіту.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні