Що стало причиною масової гибелі риби у річці на Волині

0
0
Що стало причиною масової гибелі риби у річці на Волині
4 та 15 вересня у ЗМІ з’явилась інформація про те, що на річці Західний Буг поблизу села Литовеж Іваничівського району Волинської області зафіксовано факт загибелі риби.

Волинський рибоохоронний патруль оперативно зреагував на повідомлення, зокрема, 15 вересня працівники рибоохоронного патруля обстежили зазначену територію.

Під час обстеження фактів загибелі риби на території не було зафіксовано, – повідомили в управлінні Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

За інформацією рибалок-любителів встановлено, що гибель риби було виявлено на придаткових водах річки Західний Буг, розташованих поблизу села Шихтарі Сокальського району Львівської області. Про цей факт у телефонному режимі повідомили працівників Львівського рибоохоронного патруля.

"Можливою причиною такого явища є пониження рівня води внаслідок високого рівня температури повітря у літній період, низький рівень розчиненого у кисню у воді, відсутність проточності з річкою Західний Буг. Це природний фактор, що є характерним для більшості придаткових вод річок в Україні", – пояснили в управлінні держагенства рибного господарства у Волинській області.

Також в рибоохоронному патрулі зазначили, що в зимово-весняний період під час повеней і паводків спостерігаються розливи, що заповнюють водою придаткові води, та як наслідок з’єднуються з основним руслом річки. У весняний період до таких водойм заходить маточне поголів’я аборигенних видів риб (лин, лящ, щука, плоскирка, сазан), яке нерестує та повертається в основне русло річки.

У придаткових водоймах у літній період з відкладеної ікри розвивається молодь риби, однак повернутись в основне русло не має можливості. Тому що у межений період на таких водоймах рівень води різко падає, а в окремих випадках у спеку пересихає , що і спричиняє масову гибель молоді риб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні