У селі в Луцькому районі побили вікна в хаті священника. ФОТО

4
4
У селі в Луцькому районі побили вікна в хаті священника. ФОТО
У селі Садів в Луцькому районі, 22 вересня побили вікна в будинку священника – протоієрея Володимира Мелеся.

Про це повідомили в пресслужбі Волинської єпархії УПЦ (Московського патріархату).

22 вересня 2019 року, прийшовши у домівку протоієрея Володимира Мелеся, у кількості 20 осіб, представники місцевої громади ПЦУ погрожували сім’ї священнослужителя.

"Протоієрей Володимир проживає у будинку на законній основі, вся сім’я має державну реєстрацію, включно з неповнолітнім сином та малолітнім онуком. Але виходить, що для представників ПЦУ села Садів, закон України та конституційні права громадян, не є чимось обов’язковим", – йдеться в повідомленні єпархії.

«Забирайте речі і йдіть геть», «забирайтесь»: такі слова лунали на адресу священника та його сім’ї від членів громади ПЦУ, села Садів, серед яких браи активну участь вчителі місцевої школи.

Коли ж, на допомогу священнику, його дітям і онуку, почали сходитись люди, які залишились вірними Христовій Церкві, представники громади ПЦУ покинули будівлю.

Але залякування й погрози продовжились в ночі.

О 03:25 у будинку отця Володимира, який також є домовим храмом релігійної громади УПЦ села Садів вибили два вікна: у будівлю священника полетіли металеві предмети.

Віряни просять відповідної реакції від правоохоронних органів на це порушення, нагадуючи, що нещодавно отцю Володимиру та його сім’ї погрожували гранатами, а цієї ночі, металеві предмети полетіли у вікна.

"Зараз сім’я православних християн потребує захисту, бажає жити без страху, у своєму рідному селі та відчувати себе захищеними у рідній Україні, де закон один для всіх", – зазначають на сайті єпархії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну і вікна... скільки їм років? тре мінєти...
Відповісти
А від коли церковна хата (будинок громади)став власністю батюшки????
Відповісти
Він ЇХ САМ І ПОБИВ!!!БО ХОЧЕ ХАТУ ПРИВАТИЗУВАТИ СОБІ!!!!100%
Відповісти
ЦЕ ВІН І ПОБИВ САМ!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні