На луцькому вокзалі принизили та «здерли» гроші з матері Героя

0
0
На луцькому вокзалі принизили та «здерли» гроші з матері Героя
На луцькому залізничному вокзалі принизили матір Героя. Крім цього, жінці продали квиток за повну вартість, коли вона, згідно із законом, мусила заплатити тільки половину ціни.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав Руслан Теліпський.

"Мало того, що жінка ходила по законну свою пільгу три дні, так ще й отримала приниження від касирши, яка продала їй квиток за повну вартість", – йдеться в дописі.

У неділю, 22 вересня, матір Героя Тамара Упорова пішла купувати білет на залізничний вокзал.

До слова, з 1.06.2019 вступили у дію зміни до Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та їх сімей". У ньому йдеться про 50% пільгову вартість квитка на проїзд залізничним транспортом без обмежень поїздок для батьків загиблих військовослужбовців ЗСУ по "чорному" посвідченні по всій території України. На вокзалі у Луцьку проігнорували цей закон і продали матері Героя квиток за повну вартість.

"Я є членом новоствореної Волинської обласної філії Всеукраїнської Громадської Організації "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО". І тому я звернулась до керівника Організації - Свищ Катерини Богданівни за допомогою, так як на Гарячу лінію Укрзалізниці я не змогла додзвонитись, а керівника вокзалу на робочому місці не було", – розповідає Тамара Упорова.

При втручанні керівника та юристів організації справедливість була встановлена. На скаргу відреагували швидко.

"Мені повернули різницю вартості квитка. Керівник вокзалу вибачилася за помилку касира і незручності, ще й дали місце у вагоні з резерву (так як попередньо квиток був проданий на місце біля туалету)", – додає мати Героя.

Довідково:

Тамара Упорова – матір полеглого за Україну Небесного Героя Упорова Ігора Романовича – командира бойової машини, командира відділення 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

28 червня 2014 року брав участь у бою біля села Макарове Станично-Луганського району Луганської області. Під час мінометного обстрілу боєць був поранений осколком у живіт. Помер від втрати крові у вертольоті при транспортуванні до шпиталю. Він так ніколи й не побачив народження своєї меншої донечки.

Ігор Романович був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (04.06.2015; посмертно), почесною відзнакою Володимир-Волинської міської ради «За заслуги перед містом Володимир-Волинський» (29.10.2014; посмертно).

Почесний громадянин міста Володимир-Волинський (24.04.2015; посмертно). Рішенням Володимир-Волинської міської ради від 9 вересня 2015 року № 46/15 на честь Ігоря Упорова найменовано вулицю в житловому кварталі по вулиці Луцькій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні