Очільниця МОН пропонує закривати школи, щоб підвищити зарплати вчителям

2
0
Очільниця МОН пропонує закривати школи, щоб підвищити зарплати вчителям
Міністр освіти і науки Ганна Новосад запропонувала спосіб знайти кошти на підвищення зарплат вчителям – за рахунок “оптимізації” мережі шкіл.

Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

За її даними, середня вартість підготовки учня в Україні становить 21 тис. гривень, а в малокомплектних школах ця вартість іноді сягає 100 тис. гривень.

″Це абсолютно неефективне використання коштів, і тому працювати над мережею, її оптимізувати, робити так, щоб діти мали доступ до кращих шкіл. Це можуть бути опорні школи, щоб вони могли до них доїжджати, мати доступ до кращих освітніх послуг. І відповідно вивільняти кошти на дві речі″, – сказала вона.

Перше, за її словами, – за рахунок закриття малокомплектних шкіл можна підвищити зарплати вчителям. “А друге – це на облаштування кращого освітнього простору”, – сказала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вона хоча б розуміє, що вона говорить. Я б її спочатку в школу відправив, щоб хоча б трішки думати навчилась.
Вона в свої 29 років бачила які дороги взимку по селах і як діти добираються до школи. Дороги в першу чергу розчищаються головні, а потім до віддалених сіл. Діти більше 5 км йдуть пішки до школи. І багато з тих шкіл вона хоче закрити?????? Що тоді???????? Самоосвіта, освіта надому? Два тижні, вирвані з навчального процесу, дитині дуже важко наздогнати, а це і психологічна травма для дитини, тому що ті хто біля школи живуть мають можливість вчитися, а хто за кілометрами переметених доріг, ні.
З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ОСВІТИ, ШАНОВНІ ВЧИТЕЛІ.
Відповісти
Давайте взагалі всі школи позакриваємо. Нащо те навчання? Є гаджети, в інтернеті все є, діти самі всьому навчаться. Чи як, шановна міністр освіти?? Цікавий підхід.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні