«Ні капітуляції!»: у Луцьку сьогодні вийдуть на попереджувальну акцію протесту

2
-16
«Ні капітуляції!»: у Луцьку сьогодні вийдуть на попереджувальну акцію протесту
Самооборона Волині зробила публічну заяву щоди нинішньої ситуації в країні з вимогою оприлюднення та відкритості перед українським народом кроків влади щодо досягнення миру. Сьогодні, у неділю, 6 жовтня, самооборонівці вийдуть на попереджувальну акцію протесту на Театральному майдані проти капітуляції.

Відповідну заяву Самооборона Волині оприлюднила у фейсбуці.

Публікуємо її без змін:

"Самооборона Волині" від початку агресії Росії в Україні брала активну участь у захисті нашої держави. Тому ми не маємо права стояти осторонь у пошуку шляхів вирішення проблеми війни на Донбасі. Ми, як усі українці, прагнемо миру. Але ми категорично не сприймаємо мир через капітуляцію. Ми не програли і здаватися не збираємось.

Тому вимагаємо, що будь-які перемовини та пропозиції щодо досягнення миру мають бути оприлюднені та не відбуватись підкилимно, пройти широке обговорення в суспільстві із врахуванням думки активної його частини. Адже «ми всі тепер президенти».

Розуміючи, що домовленості передбачають взаємні поступки, ми вважаємо, що компроміси категорично неприйнятні в наступних питаннях:

1. Відведення українських військ із облаштованих укріплень. Позиція єдина і категорична - ні кроку назад.
2. Проведення виборів на території ОРДЛО за відсутності контролю над цими територіями владою України (включно з контролем на ділянці українсько-російського кордону) недопустиме.
3. Особливий статус цих територій не повинен суперечити чинній Конституції, зокрема принципу територіальної цілісності й унітарності держави.

Сподіваємося, влада почує нас. І не повторить помилок режиму Януковича. За інших обставин ми залишаємо за собою право вдаватися до протестних акцій прямої дії, що передбачено Конституцією України, бо джерелом влади в Україні є народ.

Перша з акцій, відбудеться сьогодні, 6 жовтня, о 12:00 на Театральному майдані у Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волиняни сцикуни, вони навіть ешелони російські не бачать на очі.
Відповісти
Гідрант хоче здати Україну з потрохами!!Пильнуйте!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні