На луцьких ринках незаконно продавали знаряддя лову риби

0
0
На луцьких ринках незаконно продавали знаряддя лову риби
У період з 30 вересня по 7 жовтня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 18 порушень природоохоронного законодавства.Зокрема, спіймали волинян, які рибалили в заборонених місцях, продавали раків без документіів та заборонені знаряддя лову риби.

Складено чотири протоколи за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), п’ять - за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), три – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та два - за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна повідомили в пресслужбі Волинський рибоохоронного патруля.

«У порушників вилучено 58 кг водних біоресурсів та сім од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 204 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 982 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

1 жовтня державні інспектори здійснили спільний з громадськістю рибоохоронний рейд на ринки м. Луцька. Так, на Центральному ринку міста викрито громадянку, яка здійснювала продаж незаконного знаряддя лову – риболовецької сітки. Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення.

На ринку «Завокзальний» виявлено громадянина, який здійснював продаж сітки. Зокрема, протягом року даного порушника викрито вже вдруге. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

2 жовтня рибоохоронний патруль зафіксував грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Стохід, поблизу села Рудка Любешівського району Волинської області. Там близько 8 години ранку виявили порушника, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям – риболовецькою сіткою.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони, порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству. На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності.

4 жовтня в ході рибоохоронної роботи державні інспектори спільно з громадськими активістами здійснили рейд на ринки Ковельського району. З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства рейдовою групою активно проводилась масово-роз’яснювальна робота серед працівників ринків.

На Центральному ринку міста Ковель виявили громадянина, який здійснював незаконний продаж раків без дозвільних документів. На особу складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні