В Україні змінять процедуру отримання водійських прав

0
4
В Україні змінять процедуру отримання водійських прав
Допускати учнів до практичних занять будуть тільки після успішної здачі теорії. Тобто сідати за кермо навчального автомобіля українці зможуть тільки після успішної здачі іспиту на знання правил дорожнього руху.

Такі ініціативи містить проєкт закону №2201, який 2 жовтня в парламент внесли 5 народних депутатів від фракції “Слуга народу”, повідомляє Авто24.

Документ пропонує реформувати нинішню методику навчання водійській майстерності і внести 2 ключових зміни:

– Вчити правила дорожнього руху українці зможуть самостійно, не звертаючись до сертифікованих навчальних закладів.

Автори запевняють, що в сучасному світі змушувати людей ходити в автошколи зовсім не обов'язково. До того ж, така норма прямо порушує права окремих категорій громадян, наприклад, жінок в декреті. Подібна практика існує в ряді європейських країн і добре себе зарекомендувала, вважають депутати.

– Розпочинати практичні заняття на дорогах загального користування українці повинні тільки після отримання свідоцтва про успішне проходження теоретичного іспиту. А в разі провалу ті з учнів, хто вивчав правила самостійно, зможуть пройти повторний тест тільки через 3 місяці.

Тут ініціатори законопроєкту посилаються на той факт, що навіть в автошколах новачки сідають за кермо лише через 2 тижні після початку теоретичних занять. На той час, кажуть депутати, більшість з них не знає навіть знаків дорожнього руху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні