Луцькрада проситиме Кабмін закрити завод «БІО-ПЕК»

0
4
Луцькрада проситиме Кабмін закрити завод «БІО-ПЕК»
Луцька міська рада звернеться до Кабінету Міністрів із вимогою закрити завод «Біо Пек».

Про це стало відомо у середу, 30 жовтня, на пленарному засіданні чергової сесії Луцькради.

Нагадаємо, на позачерговій сесії 10 жовтня депутати тричі голосували за те, щоб ухвалити таке звернення, але всі три рази «за» був 21 голос. Для ухвалення рішення не вистачило 1 голосу.

Сьогодні на сесію винесли проєкт рішення про звернення до Кабінету Міністрів про закриття ТОВ «Біо Пек».

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук пояснив, що у Луцьку не зникає сморід. Основною причиною неприємного запаху, за його словами, є завод «Біо Пек».

«Можливо це пов’язано також з ним, що барда почала виводитися на поля, але ми не бачимо іншого виходу, як припинити роботу заводу. Якщо технологічно завод не може поставити обладнання для фільтрування, очищення цієї барди, то такий завод біля Луцька нам не треба», – виступив заступник міського голови.

Депутат Тарас Шляхтич заявив, що його фракція вважає, що завод «Біо Пек» – це не єдине джерело смороду в Луцьку.

«Мені здається, що це звернення потрібно змінити. Потрібно внести до списку об’єктів ті, які є з високим ступенем викидів», – зазначив він.

Таку ж позицію підтримує депутатка Алла Надточій, яка зазначила, що потрібно також, як належить, перевірити роботу спиртзаводу.

«Чому ми не розглядаємо інші заводи, які працюють? Чому ми не беремо до уваги спиртзавод? Розказували, що у всіх все стерильно чисто, а на «Біо Пек» погано», – сказала вона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сморід у Луцьку: що зливає у міську каналізацію спиртзавод?

Також вона поцікавилася, що є причиною смороду в районах 33-го та 40-го мікрорайонів. На що Петрочук відповів, що перевищення гранично допустимих норм у інших районах немає.

«Є перевищення норм саме в захисній зоні Гнідавського цукрового. Про перевищення гранично допустимих норм в інших районах Луцька – у нас такого немає. Є прямі порушення, обіцянки заводу, що вони виконають вимоги мерії. Але нічого не зроблено», – пояснив Костянтин Петрочук.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук стверджує, що, безперечно, причиною смороду є завод «Біо Пек».

«Сьогодні ми ставимо питання: що є основним джерелом смороду. Та карта дзвінків на гарячу лінію говорить про те, що неприємний запах йде з полів фільтрації Гнідавсього цукрового заводу. Поки цей завод не припинить свою діяльність або не придбає очисне обладнання за сотні тисяч євро, у Луцьку буде смердіти», – виступив він.

Так, 29 депутатів підтримали цей проєкт рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні