Половина безробітних на Волині – з вищою освітою

0
10
Половина безробітних на Волині – з вищою освітою
На Волині у січні-жовтні 2019 року перебували на обліку 22 тисячі 455 безробітних осіб.

Про це у п’ятницю, 1 листопада, на прес-конференції «Професійне навчання за сприяння Волинського обласного центру зайнятості. Можливості та дії» повідомив директор Волинського ОЦЗ Роман Романюк.

Із них половина (майже 11 тисяч) – з вищою освітою. Ще третина зареєстрованих має професійно-технічну освіту, а 20 відсотків – лише повну загальну середню.

«Такі цифри свідчать про те, що значна частина звернень до ОЦЗ – від людей, які після школи ніде не навчалися. Вони мають перспективи і можливості здобувати спеціальність, затребувану на ринку праці», - розповів Роман Романюк.

Для таких безробітних пропонують опанувати робітничу професію за термін від 2,5 місяців (стільки триває навчання на охоронця) до 10 місяців (робітник фермерського господарства).

За період із січня по жовтень зі службою зайнятості співпрацювали 7,6 тисяч роботодавців, які надали 35,8 тисяч вакансій.

Що цікаво, найбільше потребували спеціалістів робітничих посад – майже 60 відсотків усіх вакансій. Менше третини робочих місць пропонували службовцям, і 15 відсотків – охочим працевлаштуватися на найпростіші професії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні