В районі на Волині боротимуться з онкологією: у райцентрі та ОТГ подбають про ранню діагностику

0
-3
В районі на Волині боротимуться з онкологією: у райцентрі та ОТГ подбають про ранню діагностику
31 жовтня Петро Саганюк спільно з головами п’яти ОТГ Володимир-Волинського району підписали договір про співробітництво у формі реалізації спільного проєкту “Партнерство громад для створення комплексу профілактично-діагностичних заходів по ранньому виявленню онкологічних захворювань жителів Володимир-Волинського субрегіону”.

Про це повідомляє Володимир-Медіа.

Орієнтовна вартість проєкту – більше 7 мільйонів гривень, з яких 20 відсотків це кошти співфінансування громад і міста, а 80 – кошти грантодавця.

Зустріч представників Володимир-Волинської міської ради та керівників ОТГ району, під час якої сторони обговорили можливість реалізації спільного проєкту, відбулася ще 13 серпня. Тоді йшлося про те, що одна з головних причин тенденції зниження рівня смертності від онкозахворювань полягає в активному розвитку ранньої діагностики.

Позаяк у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні обслуговують мешканців Зарічанської, Зимнівської, Оваднівської, Устилузької та Війницької ОТГ, громади та місто вирішили об’єднати зусилля й ресурси задля збільшення кількості виявлених онкохворих до 25% шляхом проведення на базі ТМО широкої інформаційної політики щодо профілактики онкологічних захворювань та здійснення ранньої діагностики.

Проєкт договору попередньо розглянули на сесіях у кожній з вищезазначених громад.

У планах партнерів – доукомплектування на базі Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання матеріально-технічної бази (придбання мамографу, УЗД-апарату з еластографією, автоматичного біохімічного аналізатора).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні