Лучан просять підтримати пропозицію встановити пандус при вході в центральний парк

0
2
Лучан просять підтримати пропозицію встановити пандус при вході в центральний парк
У Луцьку хочуть встановити пандус на вході в центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Відповідний проєкт подав до програми “Бюджет участі міста ЛуцькВолодимир Луцик.

"Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, що, безперечно, є одним із візитних місць нашого міста та атракцією, яка приваблює тисячі лучан та гостей міста, на наше переконання, повинен бути максимально доступним для абсолютно всіх мешканців обласного центру та гостей міста та відповідати нормам доступності для особливих категорій населення", – йдеться у тексті звернення.

"Згідно з даними Державної служби статистики України у Волинській області налічується 82218 осіб з інвалідністю, звичайно не всі з них є мешканцями Луцька та для пересування використовують спеціально-обладнені візки, проте значна кількість. Адже лише дітей, віком до 18 років, з захворюваннями центральної нервової та кістково-м’язевої систем, які використовують візки для пересування, станом на 11.2018 налічувалося понад 200 осіб (Згідно з даними Департаменту соціальної політики ЛМР).", – арґументує автор звернення.

За його словами, крім вразливих категорій населення, вхід в парк створює незручності для його пересічних мешканців, особливо батьків дітей віком до трьох років, які користуються візочками для своїх дітей та є постійними відвідувачами локації, а також велосипедистів та користувачів альтернативних засобів пересування, таких як сігвеї та самокати.

Отож, з метою створення безбар’єрного середовища для маломобільних груп населення та покращення умов доступу до центральної відпочинкової локації міста Луцька, зокрема Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, пропонують обладнати у відповідності до затверджених будівельних норм центральний вхід в парк спеціальним пандусом.

Автор ініціативи називає переваги і обґрунтування пропонованого рішення:

З метою дотримання гарантій, затверджених Конвенцією ООН про права інвалідів, яка визначає необхідність забезпечення особам з інвалідністю доступності фізичного, соціального, економічного та культурного оточення, охорони здоров’я та освіти, а також інформації та зв’язку, що може сприяти створенню для них можливості повною мірою користуватися всіма правами людини та основоположними свободами.

Для кого цей проект:

● Особи з інвалідністю, які для пересування користуються спеціально-обладненими візками.
● Батьки дітей віком до 3-ох років, які користуються візочками для своїх дітей
● Велосипедисти та користувачі альтернативних засобів пересування, таких як сіг-веї та самокати.

Термін реалізації проекту (з-по):

- Термін реалізаці проекту 1-2 квартал 2020 року
- Січень-лютий 2020 р, підготовка проектної документації
- Березень-квітень 2020р, виготовлення пандусів
- Травень-червень 2020р - монтаж.

Бюджет:

1) Проектна документація вартістю 26000 грн. (1 по 26000 грн.)
2) Пандус з поручнем (70 м.п.) вартістю 224000 грн. (70 по 3200 грн.)
Загальна вартість: 250000 грн.

Сьогодні останній день, коли можна ще проголосувати за проєкт. Щоб підтримати ініціативу, потрібно авторизуватися на сайті.

Ознайомитися з усіма проєктами можна на сайті громадського бюджету.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні