На Україну насувається снігова буря: рятувальники попередили про шторм

1
2
На Україну насувається снігова буря: рятувальники попередили про шторм
На Україну насувається снігова буря. З першим днем зими прийшли і вельми несприятливі прогнози погоди. Метеорологи і рятувальники попереджають про сніжний шторм, який насувається, і радять підготуватися, як слід, до погіршення погодних умов.

Про це пише Обозрєватель.

Де очікується сніжна буря

Синоптики попередили про погіршення погоди в декількох регіонах України. Як повідомляє пресслужба ДСНС, на початку грудня в Україну прийдуть перші хуртовини.

"Вдень 2 грудня в західних, Вінницькій, Житомирській областях, протягом доби 3 грудня в Україні, крім південних областей, сніг і мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 3-8 см", – йдеться в повідомленні.

Рятувальники повідомили, що в Карпатах утвориться сніговий покрив висотою 10-20 см. Також на дорогах України, крім південних регіонів, очікується ожеледь.

У відомстві попередили, що погіршення погодних умов може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Синоптик відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Роман Мурмило розповів, що погода в перший тиждень грудня на всій території України буде нестійкою.

"Будуть хвилі тепла і холоду, позитивна і негативна температура, опади різної інтенсивності, дощ і мокрий сніг. Кожен день буде своя погода", – повідомив він.

За оцінками Гідрометцентру, максимальна температура вдень може досягати + 8 ... + 10 градусів "в залежності від території". Нічна температура повітря може опускатися до -5 ... -7 градусів.

Як пояснив синоптик, це пов'язано з перебудовою атмосферних процесів: "В атмосфері немає стабільності. Природа гіяк не перебудується на зимовий характер погоди".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо не буде пропоную синоптика провокатора паніки повісити за ноги на Театральній площі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні