На волинській трасі облаштовують місце для здійснення габаритно-вагового контролю транспорту

0
-1
На волинській трасі облаштовують місце для здійснення габаритно-вагового контролю транспорту
На Волині тривають ремонтні роботи на ділянці автодороги Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква між містами Володимир-Волинський та Нововолинськ (км 65+000 – км 73+500). У селі Суходоли підрядне підприємство ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс" влаштовує місце для проведення габаритно-вагового контролю транспортних засобів.

Про це інформує пресслужба Служба автомобільних доріг Волині.

Габаритно-ваговий контроль (ГВК) – це контроль за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування, який включає перевірку відповідності габаритно-вагових параметрів таких транспортних засобів установленим законодавством параметрам і нормам, наявності дозволу на рух за визначеними маршрутами, а також дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів. На волинських автошляхах ГВК здійснюється обласними управліннями Укртрансбезпеки та патрульної поліції.

Всього на автошляхах державного значення Волинської області вже обладнано 10 таких місць.

Перевізник, який має намір використовувати великоваговий та/або великогабаритний транспортний засіб, зобов’язаний не пізніше ніж за три доби звернутися до відповідної служби автомобільних доріг або Укравтодору із заявою про видачу погодження маршруту. За наявності такого погодження потрібно отримати відповідний дозвіл у підрозділі Національної поліції.

Увагу перевізників звертають на те, що відповідно до частини другої ст. 132-1 КУпАП порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами тягне за собою накладення чималого штрафу. Водії просять бути відповідальними і оформляти всі необхідні дозвільні документи на перевезення великогабаритних та великовагових вантажів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні