Долар по 50 гривень: експерт припустив прогноз курсу валюти на 2020 рік

4
-1
Долар по 50 гривень: експерт припустив прогноз курсу валюти на 2020 рік
Курс долара в Україні поступово наближається до позначки в 20 гривень. Але в наступному році ситуація на валютному ринку в країні може суттєво змінитися.

Про це пише "РБК-Україна".

Так, у коментарі Styler кандидат економічних наук Олександр Хмелевський сказав, що у 2020 році треба бути готовим до падіння гривні.

За словами експерта, на те, що курси долара і євро перейдуть на зростання, вказують кілька моментів.

Одним з факторів Хмелевський називає дефіцит торговельного балансу у понад 11 мільярдів доларів. Також експерт прогнозує відтік інвестицій з України. Крім того, на курс гривні негативно вплине те, що у 2020 році держава повинна буде повернути кредиторам близько 5 мільярдів доларів.

Також, за словами Хмелевського, наступного року може розпочатися світова фінансова криза. Не виключає експерт і можливості політичної кризи в Україні.

"Є велика імовірність, що курс на кінець 2020 року буде понад 30 гривень за долар. А при негативному сценарії понад 50 гривень за долар", - підсумував економіст.

У той же час, за прогнозами аналітиків, до Нового року українська національна валюта буде зміцнюватися. З огляду на те, що точних прогнозів стосовно курсу долара на наступний рік не дають жодні прогнозисти, це означає, кажуть експерти, що можна готуватися до купівлі доларів вже у найближчий час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ваш експерт г. На наступний рік прогнозують ще більше зниження долар.
Відповісти
це пишуть .щоб побільше купувати долари А за які шиши? пенсія така .що не вистачає і 50 дол купити? А зато ціни європейськи і кожен раз ростуть .А пенсія нішинська на хіб і молоко і рота закрий до слідуючии пенсіі .а за квартиру ще а ліуи:
Відповісти
))) провокатор.Борг віддавати треба- тому і курс падає щоб подешевше скупитися.Відтік інвестицій?))))нашо народ дуриш
Відповісти
Фантазьор
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні