Супрун порадила, як з користю «підсолодити» життя малечі на новорічні свята

0
4
Супрун порадила, як з користю «підсолодити» життя малечі на новорічні свята
На новорічні свята варто не дарувати дітям забагато солодощів, натомість запропонувати їм активності на свіжому повітрі та фрукти у якості смаколиків.

Про це екс-очільниця МОЗ Уляна Супрун написала у фейсбуці.

"Важливо пам’ятати, що надмірне споживання цукру протягом тривалого часу призводить до набору ваги та збільшує ризики ожиріння, проблем із зубами та підвищення ризику появи серцево-судинних хвороб, діабету та деяких видів раку. Зокрема, від солодкого страждає мікрофлора кишківника, а якщо солодощами заміняти повноцінні прийоми їжі — це може створити брак вітамінів, мікроелементів та поживних речовин в організмі", - написала Супрун.

Також вона навела дані першого загальнонаціонального дослідження про харчування українців, зокрема дітей, відповідно до яких, діти молодшого віку (1-3 років) — споживають 47 грамів солодкого на день, дошкільнята (4-6 років) — 56 грамів на день, підлітки (7-14 років) — 67 грамів на день.

Супрун нагадала, що визначені ВООЗ норма споживання вільного цукру (який додається до харчових продуктів, міститься в меді, фруктових соках) для дорослих становить максимально до 50 грамів на день.

Для дітей рекомендовані норми споживання цукру: 4-6 років — до 19 грамів на день, 7-10 років — до 24 грамів на день, дітям старше 11 років та дорослим рекомендують до 30 грамів на день. Для дітей, молодших чотирьох років, рекомендовано уникати підсолодженої їжі, а також напоїв.

Також Супрун зауважила, що в магазинних солодощах часто міститься не лише цукор, а й різні підсолоджувачі, солі, консерванти, трансжири, які можуть підвищувати ризик розвитку серцево-судинних, онкологічних захворювань.

Натомість Супрун радить на свята активний відпочинок.

"Відвідайте виставку, парк, побавтеся вдома — варіантів безліч, обирайте ті, що до душі", - написала вона. Вона радить надати перевагу фруктам, солодощам з сухофруктів, пастилі як смаколики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні