Депутати не проголосували за переможницю конкурсу на посаду директорки Пульмівської школи

0
0
Депутати не проголосували за переможницю конкурсу на посаду директорки Пульмівської школи
Депутати Шацької районної ради на черговій сесії, яка відбулася сьогодні, 20 грудня, не затвердили переможницю конкурсу на посаду директорки ЗОШ І-ІІІ ступенів села Пульмо.

Про це пише Район.Шацьк.

З питанням про призначення директора цього навчального закладу виступила перед депутатами і присутніми Ольга Сахарук, керуюча справами районної ради. З її слів, відповідно до рішення райради було оголошено конкурс на заміщення вакантної посади директора Пульмівської школи, оскільки контракт з попередньою керівницею закінчився в листопаді.

На участь у конкурсі подали заяви чотири претенденти: Валентина Куран (колишня директорка), Людмила Положевець, Микола Німець та Сергій Дрозд.

Конкурс відбувся 17 грудня. На ньому кандидати на посаду демонструвати знання законодавства, розв’язували ситуаційні завдання, презентували перспективний план розвитку школи і давали відповіді на запитання членів конкурсної комісії.

Відповіді конкурсантів були зашифровані, на роботах не вказувалися прізвища авторів. Переможця конкурсу визначали усі члени комісії шляхом таємного голосуванням. До речі, в склад конкурсної ради, окрім депутатів, входили представники вчительського колективу та батьківської ради. Всі вони наголосили, що відбір пройшов відповідно до закону, чесно і прозоро, без порушень та упередженого ставлення до кандидатів.

В результаті переможцем конкурсу стала Людмила Положевець, практична психологиня школи з 17-річним досвідом роботи, вчителька предмету «Основи християнської етики», голова профспілки навчального закладу. Людмила Федорівна найкраще справилася з усіма завданнями, набравши 324 бали. У її конкурентки Валентини Куран – на 20 балів менше.

Оголошені результати явно не сподобалися колишній очільниці школи. Тому Валентина Олегівна приїхала на сесію з групою вчителів, які звинуватили конкурсну комісію в некомпетентності, а сам конкурс назвали нечесним. Вони зазначили, що мають лист з підписами членів педагогічного колективу школи, більшість з яких хочуть, щоб на посаді директорки залишилася саме Валентина Куран.

Виступила перед присутніми і Людмила Положевець, котра зізналася, що час від оголошення до проведення конкурсу був для неї дуже важким. Її обмовляли, осуджували, проти неї чинили провокації. Слова про брудну кампанію підтвердив і Сергій Карпук, голова районної ради, оскільки на нього також тиснули.

Під час голосування13 депутатів віддали свої голоси за призначення нової директорки, 5 – утрималися. Відповідно рішення не було прийняте.

Пульмівська школа залишилася без директора. Ситуація патова, проте не безнадійна. В районній раді пообіцяли проштудіювати законодавство і таки знайти з неї вихід.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні