Кіберполіція викрила в Україні масштабну мережу зі знімання та продажу дитячого порно

0
9
Кіберполіція викрила в Україні масштабну мережу зі знімання та продажу дитячого порно
Кіберполіція викрила на Дніпропетровщині злочинну групу, яка знімала та продавала порно за участю дітей віком від 9 до 13 років.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції України.

Інформацію про поширення роликів порнографічного характеру українські поліцейські отримали від австралійських колег. Правоохоронці встановили учасників злочинного угрупування, які організували кілька порностудій на території Дніпропетровської області, де створювали дитячу порнографію. До організації такої діяльності був причетний 43-річний мешканець Дніпропетровської області. Він схиляв жінок до участі їхніх дітей у зніманні таких відео за гроші.

"Так, вони особисто привозили своїх дітей до обумовлених місць розташування порностудій. Попередньо з дітьми проводилася роз’яснювальна бесіда щодо виконання усіх вимог оператора", - йдеться у повідомленні.

Студії розташовували у сільській місцевості, а відзнятий матеріал продавали в мережі за криптовалюту за допомогою засобів анонімізації.

"Оператором був організатор групи, який особисто виконував ролі у таких зйомках. Він також приймав замовлення на створення порнографічного відео за участі дітей різної статі із відповідною тематикою, інтер’єром, кількістю учасників та інших особистих бажань замовника", - додали у кіберполіції.

Працівники запорізького відділу кіберполіції спільно зі слідчими поліції Запорізької області проводять одночасно шість санкціонованих обшуків на території Дніпропетровської області, де розміщуються порностудії та проживають учасники злочинної групи. Докази вже виявлені, вилучається техніка, яка у подальшому буде направлена на експертизу.

"Справу кваліфіковано за ч.4 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України. За результатами проведених обшуків буде вирішуватися питання щодо оголошення підозри учасникам злочинної групи. За створення та продаж дитячої порнографії їм загрожує до 10 років ув‘язнення", - підсумували у поліції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні