У Луцьку відбувся футбольний турнір священників. ФОТО

0
-4
У Луцьку відбувся футбольний турнір священників. ФОТО
«Що зробили ви одному з малих цих – Мені ви зробили», – так, згідно Євангелія, сказав одного разу Христос-Спаситель.

А особливо уваги та любові потребують ті, хто має особливу долю. Саме таким людям із особливою долею – як дітлахам, так і вже доволі дорослим подарували радість, з нагоди Дня святителя Миколая, священнослужителі Волинської єпархії УПЦ. І день 20 грудня, для учасників ГО «Джерело життя», громадських організацій батьків дітей із синдромом Дауна та аутизму, та іншими вадами розвитку дійсно був насичений позитивними емоціями та «сплеском анденаліну» – у культурно-розважальному центрі «AdrenalinCity» для них був організований благодійний футбольний турнір, - передає Правда.Волинь.

Суперниками команди дітей із особливою долею «Патріоти» стали юні футболістки з футбольної команди «Легіон». Гра була емоційною та наполегливою, при чому неабияку спортивну майстерність продемонстрували обидві команди. Отож в результаті команди «Легіон» та «Патріоти» зіграли в нічию із рахунком 8:8.

До організації спортивного свята долучилася і Свято-Благовішенська громада УПЦ міста Луцька, яка існує як раз у цьому ж 40-му мікрорайоні міста Луцька. «У день святого Миколая дітям дарують подарунки, отож і ми вирішили зробити вам цей подарунок. Нехай Господь благословляє вас, і дає сил, наснаги та радості у житті», – сказав настоятель Свято-Благовіщенського храму УПЦ міста Луцька протоієрей Володимир Літвенчук.

Від Свято-Благовіщенської парафії УПЦ учасники турніру отримали і солодкі подарунки.

Але на цьому приємні сюрпризи для них не закінчилися – обидві команти, як «Патріоти» так і «Легіон» по черзі зіграли коротенькі міні-матчі із футбольними командами священників Волинської та Володимир-Волинської єпархій УПЦ «Покров» та «Володимир». Кожна гра тривала до 5 хвилин, і що цікаво – якщо з душпастирями Волинської єпархії дівчатка з «Легіону» зіграли із рахунком 0:0, то рахунок зустрічі з кліриками Володимир-Волинської єпархії був 1:1.

«Ми давно співпрацюємо із особливими дітками, вони також тренуються, грають у футбол і сьогодні ми могли побачити яких вони досягають успіхів», – зауважив, у коментарі «Волинь.Правді» тренер футбольної команди «Легіон» Дмитро Голочков.

«Інвалідність – це не вирок. Ви самі могли бачити, що наші діти також можуть вести звичайний нормальний спосіб життя, радіти життю», – додала заступник голови ГО «Джерело життя» Алла Антонюк.

А те, що служіння Церкві цілком може поєднуватися із заняттями спортом довів футбольний турнір між командою священнослужителів Волинської єпархії УПЦ «Покров» та командою священнослужителів Володимир-Волинської єпархії УПЦ «Володимир».

Гра між душпастирями була майстерною, цікавою та насиченою. В результаті переможцями із рахунком 17:2 стали священники Волинської єпархії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні