Показали розмальований Старий Луцьк. ФОТО

0
3
Показали розмальований Старий Луцьк. ФОТО
Показали розмаловані споруди та будівлі у частині Старого Луцька. Вандалізм чи культура?

Фото опублікували в спільноті Збережемо Древній Лучеськ у фейсбуці.

"Теорія розбитих вікон у Луцьку. Графіті – символ розрухи"– прокоментував автор.

Коментуючи фото, люди висловлюють обурення, зазначаючи, що на фото – не зовсім графіті, а швидше результат дій, які можна назвати вандалізмом. Мовляв графіті – зовсім інша культура.

"Якщо чесно, на більшості фотографій – це не граффіті, а звичайні теги. І я згідний, що це більш підходить під визначення "вандалізм". Але в місті є і насправді талановиті майстри цього віяння молодіжного самовираження. Я вже давно не живу в Луцьку, але до сих пір з трепетом згадую чудовий мурал за "біг беном" на Лесі Українки, з зображенням Луцького замку. Андрій, під тегом "and" робить чудові роботи. Чого лише вартий мурал з тризубом біля четвертої школи. На подвір'ї, за "Бравим Швейком", завжди були гарні роботи.
Луцьк ніколи не пас задніх в субкультурі "бомбіні", а інколи навіть випереджав всю Україну. Це мистецтво має право на існування, втім не в такому вигляді", – зазначив Микола Юрин, порівнюючи мистецтво графіті із вандальськими написами на фото у Старому Луцьку.


"Це справді вандалізм. Але таким же вандалізмом та неподобством, що сіють хаос та розруху є безконтрольне викидання сміття, зливання де заманеться нечистот, нищення елементів благоустрою, масове безконтрольне знищення зелених насаджень, хаотична незаконна забудова, масована реклама наркоманії та інші негативні явища. Чим раніше ми почнемо з цим боротися, тим легше буде вилізти з цієї трясовини", – висловив думку авто фотографій Viktor Markhalevsky.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні