--> Волинянин убив дівчат у Києві заради телефонів: деталі страшного злочину в новорічну ніч | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин убив дівчат у Києві заради телефонів: деталі страшного злочину в новорічну ніч

2
2
Волинянин убив дівчат у Києві заради телефонів: деталі страшного злочину в новорічну ніч
У Києві вбивство 19-річної Марії Каминіної і 16-річної Єви Лисенко, найімовірніше, було вчинене з корисливих мотивів. Водночас у дівчат при собі були тільки мобільні телефони, недорогі прикраси й трохи грошей. Таку версію озвучили у прокуратурі Києва.

Детальніше про те, що стало мотивом звірячого вбивства, а також що відомо про підозрюваних, пише "Обозрєватель".

Як розповіли у столичній прокуратурі, за попередньою версією, вбивство дівчат відбулося з корисливих мотивів. "Підозрюваним оголошено підозру за статтею 187 Кримінального кодексу України (Розбій з метою пограбування. – Ред.), сьогодні обиратиметься запобіжний захід. Наразі мотив – корисливий, з метою заволодіти майном. Але з цінностей у них були телефони, трохи грошей, якісь недорогі прикраси", – розповіла спікерка прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами, чи було зґвалтування дівчат і чи є якісь іще пошкодження, крім зовнішніх, – визначить медична експертиза тіл.

Одна із загиблих, Марія Каминіна, була волонтеркою Червоного хреста. На сторінці Київської обласної організації Товариства колеги пишуть співчуття. "Маша неодноразово брала участь у наших акціях, допомагала під час відновлення і підготовки волонтерського простору на Богдана Хмельницького. 11 листопада 2019 року, за власним бажанням, була переведена в резерв волонтерів", – згадують колеги.

Відомо, що Сергій Ксьондзик, який вийшов із в'язниці у 2017 році, два роки тому (теж на Новий рік) вже здійснював подібний злочин у Львові. Щоправда, тоді дві потерпілі вижили. Одну з дівчат на новорічні свята він бив по голові, обличчю й грудях. А потім забрав у неї мобільний телефон вартістю 4,9 тис. грн.

Другу жертву пограбував за два тижні, перед цим теж жорстоко побивши: синцями були вкриті груди, спина, руки й ноги. Він відібрав у дівчини $300, фотоапарат вартістю 6 тис. грн і планшет.

Характерно, що Ксьондзика тоді взяли під варту. Але на судах одна з потерпілих неодноразово скаржилася, що отримує від грабіжника погрози навіть із в'язниці.

Прокуратура Львова наполягала на тому, щоб не випускати до суду рецидивіста, у якого було кілька судимостей, а один із останніх термінів – 11 років за зґвалтування неповнолітньої. Але суд чомусь вирішив, що чоловік не є небезпечним, і у липні 2019 року його випустили під заставу у 34 тис. грн. До речі, найближче судове засідання у цій справі мало відбутися 20 січня.

У Львові у Ксьондзика є маленька дочка. З огляду на фото, яке опублікувала його колишня дружина, дівчинці приблизно три роки.

Двоє маленьких дітей і у Єлизавети Бершацької, яку в прокуратурі називають співучасницею вбивства. Щоправда, односельці розповіли, що Єлизавета не приділяла дітям належної уваги. "Кілька місяців тому вона захотіла погуляти. Покинула чоловіка й двох дітей і втекла", – розповіли нам у селі Липняжка Кіровоградської області, де жила підозрювана.

Нагадаємо, трагедія трапилася на вулиці Кирилівській, 127, на орендованій квартирі, яку здавали подобово. Тіла загиблих дівчат – 19-річної Марії та 16-річної Єви – виявила 3 січня на балконі у шафі господиня квартири, коли прийшла прибирати житло. Поліція нарахувала на тілах десяток колотих ран.

У Львові у Ксьондзика є маленька дочка.
У Львові у Ксьондзика є маленька дочка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отого суддю який відпустив отакого бандюка теж посадити!!!
Відповісти
Разобрати на запчастини .....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні