Вибух зсередини або зовні міг стати причиною катастрофи літака в Ірані, – експерт

0
-3
Вибух зсередини або зовні міг стати причиною катастрофи літака в Ірані, – експерт
Вибух зсередини або зовні міг стати причиною катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в Ірані.

Про це повідомив експерт з питань безпеки В'ячеслав Коновалов на прес-конференції, пише УНІАН.

«У цій катастрофі дуже багато дивного. Усі перекладають провину. МАУ каже, що не було технічних несправностей, а Іран каже, що була. Підозріло, що іранська сторона почала одразу заявляти про відсутність терактів. Це схоже на афоризм - на злодії шапка горить», - сказав він.

Коновалов зазначив, що навіть з одним двигуном, що відмовив, літак може продовжувати політ. «Навіть з палаючим двигуном. Просто відключається подача палива і літак летить на аварійну посадку. Зазвичай з такої висоти літак може спланувати навіть з двома двигунами, що відмовили», - сказав він.

Ще однією дивиною Коновалов назвав розліт уламків. «Можна зробити висновок, принаймні те, що нам показують, що літак розірвало. Дуже підозріло, що літак розвалився в повітрі», - сказав він.

Також, Коновалов зазначив, що в разі технічних несправностей екіпаж зв'язався б з диспетчерами і повідомив про неполадки.

«На борту був суперпрофесійний екіпаж. Тому дивно, що вони не вийшли в ефір з повідомленням про аварійну посадку. Зазвичай таке відбувається у разі миттєвої розгерметизації. А це вибух. Зсередини або ззовні - треба розслідувати», - зазначив експерт. Також у Коновалова викликало підозру повідомлення іранської сторони про пошкодження чорних скриньок.

«Це наштовхує на думки про спробу приховати деякі факти. Скриньки зроблені так, щоб витримати високу температуру і сильний удар», - наголосив експерт.

Нагадаємо, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту. На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі дев'ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Оприлюднили перше моделювання автокатастрофи Boeing-737 в Тегерані.

На головному фото – літак Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-PSR, який зазнав катастрофи в Ірані / REUTERS

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні